Είπαμε λιτή η τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας αλλά η οργανωτική ομάδα το παράκανε χθες στο Ζάππειο. Και καλά, οι Υπουργοί και οι Επίτροποι έφαγαν αξιοπρεπέστατα: Ριζότο με αυγοτάραχο Μεσολογγίου σε φωλιά από τυρί Σαν Μιχάλη για πρώτο, φιλέτο λαβράκι με σάλτσα λεμονιού και βραστά λαχανικά για κυρίως, παγωτό γιαούρτι και παστέλι (σ.σ. πιθανότατα Καλαμάτας) για επιδόρπιο. Από κρασιά αγιωργίτικο και μοσχοφίλερο. 

Φτωχικό finger food προέβλεπε το μενού για τους κάθε λογής συνεργάτες της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν: κεφτεδάκια, κοτομπουκίες μάλλον αδιάφορες γευστικά. 

Όσο για τους δημοσιογράφους, ελάχιστος καφές και μερικές δεκάδες μπουκαλάκια νερό, τα οποία εξαντλήθηκαν ήδη πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης και ουδέποτε ανανεώθηκαν! Βέβαια, από την αίθουσα έλειπαν οι υπολογιστές, στο νερό θα κολλήσουμε. 

Από τη χθεσινή εκδήλωση δεν έλειψαν και οι αστοχίες. Κάποιες κάμερες αρνήθηκαν να... συμμορφωθούν στις εντολές των χειριστών τους και του σκηνοθέτη, ενημέρωση για το τί γινόταν δεν υπήρξε ενώ ακόμη και στη χωροταξία του επίσημου γεύματος εργασίας ουδείς είχε φροντίσει να ενημερώσει επιτρόπους και κυβερνητικούς σε ποιο τραπέζι θα πρέπει να καθίσουν με αποτέλεσμα οι περισσότεροι εξ αυτών να αυτοσχεδιάσουν. 

Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον όλων ήταν το σχόλιο Μπαρόζο για τις... τριπλές εκλογές της Ελλάδας, το Μάιο. Η αναφορά του πορτογάλου πολιτικού προκάλεσε σάλο καθώς ερμηνεύτηκε ως γνώση του σεναρίου για πρόωρες εθνικές εκλογές παράλληλα με τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές. Εν τέλει, διευκρινίστηκε ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν αναφερόταν στις εκλογές για Δήμους, Περιφέρειες και Ευρωκοινοβούλιο τις οποίες και εκτίμησε, ορθώς, ως τρεις αναμετρήσεις... 

Βέβαια, από την άλλη, ακόμη κι αν ήξερε δεν πρόκειται να το έλεγε. Η' για την ακρίβεια αν ήξερε θα το απέτρεπε καθώς είναι γνωστόν ότι οι Βρυξέλλες το μόνον που δεν θέλουν να ακούν είναι το ενδεχόμενο εκλογών στην Ελλάδα... 

Τ.Τ