Στον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο έπεσε το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έκοψε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Πενταγώνου. 

Ωστόσο ο κ. Τσέλιος δεν ήταν ο μόνος τυχερός. Υπήρχαν και άλλα πέντε φλουριά στην πίτα που το καθένα αντιστοιχούσε σε εξαήμερες διακοπές σε «πεντάστερο» ξενοδοχείο  για δύο άτομα. 

Μάλιστα ο Δημήτρης Αβραμοπουλος προχώρησε σε μια κίνηση συμβολικού χαρακτήρα όπως χαρακτηριστικά είπε δίνοντας το πιο μικρό κομμάτι της πίτας στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών.

Παράλληλα έκοψε κομμάτι και για την αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο δεν υπήρχε εκπρόσωπός της, αν και είχε κληθεί, να το παραλάβει. Στο δικό του κομμάτι ευχήθηκε να μην υπάρχει φλουρί γιατί σε αντίθετη περίπτωση όλοι θα πίστευαν πως… έγινε σκόπιμα. 

Ο υπουργός μετά την κοπή της πίτας συνομίλησε αρκετή ώρα με την αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας Φ. Γεννηματά και τον υφυπουργό Αθ. Δαβάκη καθώς επίσης και με την ανώτατη  στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου. 

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο υπουργός Άμυνας  επεσήμανε ότι οι καιροί απαιτούν για να πάει μπροστά ο τόπος να υπάρχει συν αντίληψη και  συνεννόηση. 

Γ. Κοκ.