Μπορεί το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να μην συζήτηθηκε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και το υπουργό Οικονομικών, ωστόσο μιλώντας στους δημοσιογράφους και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκαν στην διευθύνουσα συμβούλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασίας Σακελλαρίου.

Η κυρία Σακελλαρίου, όπως είχε γράψει το newpost, η κυρία Σακελλαρίου διορίστηκε στο ΤΧΣ και το διορισμό υπέγραψε ο κ. Στουρνάρας, ενώ κατηγορείται μαζί με άλλα 22 άτομα για «απιστία τελεσθείσα από κοινού κατ' εξακολούθηση και μη, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ» και διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταμιευτηρίου στη μετά Φιλιππίδη εποχή, ως Risk Officer, και συμμετείχε σε επιτροπές δανειοδοτήσεων.

Ο Γιάννης Στουρνάρας σήμερα επανέλαβε ότι για την εν λόγω περίπτωση ισχύει ό,τι είπε χθες, δηλαδή η πλήρης στήριξή του προς το πρόσωπό της. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σημείωσε για το ίδιο ζήτημα ότι είναι θέμα που αφορά τη Δικαιοσύνη, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει διάκριση μεταξύ στις ποινικά κολάσιμες πράξεις και στις διεθνώς εφαρμοζόμενες τραπεζικές τακτικές, δηλαδή ό,τι ισχύει σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να ισχύει και στην Ελλάδα για να κάνει κάποιος τη δουλειά του χωρίς να φοβάται. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει δικαστική απόφαση δεν μπορεί να υπάρξει και διοικητική απόφαση, υποστήριξε. 

Π.Ρ.