current views are: 2

13 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση10:37

«Κύριε Στουρνάρα, θα έπρεπε να ντρέπεστε»

Μια οργισμένη επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Δημοσίευση 10:37’
αρθρο-newpost

Μια οργισμένη επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

 

Μια οργισμένη επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Αφορμή στάθηκε το «μπάχαλο» με το χαράτσι για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρουν τα μέλη του Εργατικού Κέντρου, δέχονται συνέχεια καταγγελίες ανθρώπων που ενώ η ΔΕΗ τους υπολόγισε από λάθος περισσότερα τετραγωνικά μέτρα στην έκταση του ακινήτου τους, η εφορία δεν δέχεται να διορθώσει τις ανακρίβειες με την αιτιολογία ότι «έκλεισε το σύστημα».

Στην επιστολή τους τα μέλη του Εργατικού Κέντρου στρέφονται και κατά του γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

«Ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου», δήλωσε στο newpost ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης. «Προσπαθούν να φτωχοποιήσουν την κοινωνία με κάθε τρόπο. Ζητούν οι άνθρωποι να επιστραφούν τα χρήματα που άδικα πλήρωσαν από λάθος της ΔΕΗ και τούς λένε, άλλοτε ότι το σύστημα έκλεισε και δεν δέχεται τροποποιήσεις, άλλοτε ότι για την επιστροφή χρημάτων χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση. Ντροπή!»

Στο ίδιο σκληρό ύφος είναι και η επιστολή προς τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Κύριε Υπουργέ,

Μέχρι πότε θα εμπαίζετε τον Ελληνικό λαό με φόρους, φόρους, χαράτσια, επιβαρύνσεις με αναδρομική ισχύ που οδηγούν τον Ελληνικό λαό σε πλήρη εξαθλίωση και εσείς μιλάτε για ανάπτυξη, για ανάσχεση της ανεργίας, και καλύτερες μέρες.

Μήπως ζείτε σε άλλη χώρα και δεν βλέπετε την φτώχεια , την ανέχεια της κοινωνίας; Βγείτε να μας πείτε ένα μέτρο που έχετε πάρει για να δώσετε έστω και ένα ψήγμα αισιοδοξίας στον Ελληνικό λαό, μπορούμε να σας πούμε πολλά, αλλά ξέρουμε ότι πάνε χαμένα όπως και τόσα άλλα.

Σας λέμε όμως ένα πρόβλημα από τα πολλά, όχι για να το λύσετε, αλλά για να δείτε πόση ανικανότητα ή σκοπιμότητα, που είναι ακόμα χειρότερο, σας διέπει και εσάς και τους θεοχάρηδες που έχουν βαλθεί να απαξιώσουν κάθε έννοια δικαίου του Ελληνικού λαού.

Έρχονται καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αρκετοί συνδημότες μας τρομοκρατημένοι που ενώ με ένα σωρό διαδικασίες διόρθωσαν τα στοιχεία των ιδιοκτησιών τους (λάθη των Δήμων για τα τεραγωνικά μέτρα) για να μην πληρώνουν διπλάσιο και τριπλάσιο χαράτσι στη ΔΕΗ που επιτέλους δέησε και το διόρθωσε στους λογαριασμούς.

Το Υπουργείο σας, λέει ότι έχει κλείσει το σύστημα και οι υπηρεσίες σας δεν μπορούν να κάνουν διόρθωση υποχρεώνοντας τους πολίτες να πληρώνουν υπέρογκα ποσά ( βάση των τετραγωνικών που δεν έχουν ).Επίσης επικαλείστε ότι θα μας κάνετε αναγκαστικά είσπραξη και κατάσχεση λόγο χρεών ΕΕΤΗΔΕ.

Έπρεπε να ντρέπεστε το λιγότερο».


σχετικα αρθρα