Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμενόταν η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ από τους πολίτες της χώρας του και όχι μόνο. 

Ο λόγος δεν ήταν οι ανακοινώσεις που έκανε για την κατάσταση της γαλλικής οικονομίας που βρίσκεται σε μαύρα χάλια, ούτε για το τι προτίθεται να κάνει στις αφρικανικές χώρες που έχει επέμβει η Γαλλία, αλλά για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το νέο του ειδύλλιο με γνωστή ηθοποιό.

Όπως ήταν φυσικό κατά την ομιλία του, δεν ανέφερε το παραμικρό για τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, ωστόσο ήξερε πως εν τέλει δεν θα γλίτωνε... Και η επίμαχη ερώτηση ήρθε αμέσως μόλις άρχισε η συνέντευξη.

«Είναι η Βαλερί Τριερβελέρ ακόμη πρώτη κυρία;», ρωτήθηκε ο Ολάντ και η απάντησή του ήταν ενδεικτική της αμηχανίας του.

«Καθένας αντιμετωπίζει δύσκολες στιγμές στην προσωπική του ζωή. Αυτή είναι η περίπτωσή μας. Ωστόσο έχω μια αρχή και αυτή είναι ότι η προσωπική ζωή πρέπει να αντιμετωπίζεται ιδιωτικά,  με σεβασμό στην ιδιωτική σφαίρα του κάθε ανθρώπου. Δεν είναι ούτε ο τόπος ούτε ο χρόνος για μια τέτοια συζήτηση. Και αν δεν απαντήσω σε καμία ερώτηση για το θέμα αυτό σήμερα, θα το κάνω πριν από το ταξίδι μου στις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά το περιστατικό νοσηλείας της Τριερβελέρ, ο γάλλος πρόεδρος αρκέστηκε να απαντήσει ξερά: «Ξεκουράζεται και δεν έχω κάποιο άλλο σχόλιο να κάνω».

Με άλλα λόγια, για την... ταμπακιέρα ο Ολάντ δεν είπε κουβέντα. Και ίσως καλύτερα έτσι, καθώς οι ανακοινώσεις για τη σκληρή λιτότητα, αλλά και για τη συνέχιση των παρεμβάσεων στα εσωτερικά άλλων χωρών θα έπρεπε να προβληματίζουν πολύ περισσότερο τους πολίτες της Γαλλίας, απ' ότι οι ερωτικές περιπέτειες του προέδρου τους...  

ΠΑΝ.ΒΕΛ.