Ο Όμιλος Marfin, επιβεβαιώνει την πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε «δωρεά ζωής» 1500 αλεξίσφαιρων γιλέκων τελευταίας τεχνολογίας, προς την Ελληνική Αστυνομία, κόστους ενός εκατομμυρίου ευρώ   πριν από μερικούς μήνες. Ο επιχειρηματίας, κράτησε τη δωρεά κρυφή, δείχνοντας ότι δεν επρόκειτο για μια κίνηση επικοινωνιακού εντυπωσιασμού.

Η είδηση ήρθε στη δημοσιότητα (από το defencenet.gr) μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών στο Ρέντη, από... σύμπτωση. Ένα γιλέκο σαν αυτά, όχι της ίδιας παρτίδας που χάρισε ο επιχειρηματίας, αλλά της ίδιας εταιρείας το οποίο το είχε αγοράσει με δικά του έξοδα ο αστυνομικός, αποδείχθηκε σωτήριο για έναν από τους άνδρες της ΔΙΑΣ που ενεπλάκη στην δολοφονική σύγκρουση στο Ρέντη.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, προχώρησε σε κίνηση οικονομικής στήριξης των οικογενειών των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών από την συμπλοκή, χωρίς και αυτός να το δημοσιοποιήσει.
Τις μέρες που ζούμε, είναι σαφές ότι το ελληνικό κράτος αδυνατεί να ξοδέψει ακόμα και για ορισμένα αυτονόητα, όπως η ασφάλεια αυτών που φροντίζουν για την ασφάλειά μας.
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους περισσότερους από τους Έλληνες επιχειρηματίες. Πολλοί, έχουν τη δυνατότητα να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να συνεισφέρουν, εκεί όπου νομίζουν ότι υπάρχει ανάγκη. Και να αποδείξουν έμπρακτα ότι η διάθεση των πλουσίων Ελλήνων για προσφορά, δεν χάθηκε μαζί με τον Αβέρωφ, τον Ζάππα, τον Συγγρό, τον Αρσάκη, τον Τοσίτσα, τους Ζωσιμάδες και δεκάδες άλλους.
Αν θα το κάνουν φανερά ή κρυφά, δική τους η απόφαση. Μπράβο στην πρώτη περίπτωση, δέκα μπράβο στη δεύτερη. Το θέμα είναι να το κάνουν!