Συνάντηση με την Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι στην κατηγορία Κορασίδων μέχρι 14 ετών, Σταυρούλα Τσολακίδου είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπροέδρου της Σκακιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Στάθη Ευσταθόπουλου και του Προέδρου και Αντιπροέδρου του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας κ. Λιόγκα Βασίλη και κ. Βασίλη Θεοδωρίδη.

Ακολουθεί ο διάλογος που είχαν:

«Αντώνης Σαμαράς: Θρίαμβος. Συμβολίζεις την Ελλάδα που νικάει. Συμβολίζεις την Ελλάδα που είναι αισιόδοξη, την Ελλάδα που δεν φοβάται κανένα και την Ελλάδα που είναι περήφανη.

Σταυρούλα Τσολακίδου: Σας ευχαριστώ πολύ.

Αντώνης Σαμαράς: Και μας έκανες όλους υπερήφανους.

Σταυρούλα Τσολακίδου: Και εμένα είναι τιμή μου.

ντώνης Σαμαράς: Και ήθελα έτσι να σου το πω, γιατί ότι εκπροσωπείς αυτό που θέλουμε όλοι. Και το οποίο μας κάνει και χαιρόμαστε πάρα πολύ. Και είχα την ανάγκη έτσι να σε δω και να το καταλάβει και ο κόσμος ότι τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να αμείβονται ηθικά. Για εμάς ήταν πολύ σημαντική αυτή η νίκη σου. 

Στάθης Ευσταθόπουλος: Και μας δίνει και την Ελπίδα σε όλους! κ. Πρόεδρε, μία φορά ακόμη έχει συμβεί στο σκάκι σε ολόκληρη την ιστορία του σκακιού να πάρουμε Παγκόσμια Νίκη».  

Εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου η Σταυρούλα Τσολακίδου είπε στους δημοσιογράφους ότι «ήταν τιμή μου που μας δέχθηκε ο Πρόεδρος, του είπαμε κάποια προβλήματα και κάποιες ανάγκες που έχουμε για να προχωρήσω και άλλο στο σκάκι και προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει να παίρνω μέρος σε άλλα τουρνουά και γενικότερα να ανεβάσω το επίπεδο».

Παράλληλα ανέφερε ότι ο κ. Σαμαράς της δώρισε μια πλακέτα ενώ αναφερόμενη στους στόχους της τόνισε ότι στο επόμενο τουρνουά που θα παίξει το Πανελλήνιο Γυναικών θα προσπαθήσει να δώσει τον καλύτερό μου εαυτό, γιατί είναι ένα σημαντικό τουρνουά για εκείνη.