Την ώρα που η Γερμανία και η Αλβανία, έχουν ήδη απορρίψει αίτημα του διεθνούς Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) να απενεργοποιηθούν επί δικού τους εδάφους τα χημικά της Συρίας, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνεται από ιδιώτες εθελοντές για το τι μέλλει γενέσθαι.

Όπως παραδέχεται σε ανακοίνωσή του το υπουργείο «ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014, με τον Γενικό Διευθυντή της Greenpeace Ελλάδας, Νίκο Χαραλαμπίδη, ο οποίος του επιβεβαίωσε ότι οι τρεις περιβαλλοντικές οργανώσεις, Greenpeace, Oceanica και WWF, ενημερώθηκαν απο τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) στη Χάγη…».

Εν συντομία, η Greenpeace, η Oceanica και η WWF, τρεις ΜΚΟ, ήταν αυτές που ενημέρωσαν τον κ. Βενιζέλο για την δρομολογούμενη καταστροφή του συριακού οπλοστασίου στη Μεσόγειο και όχι το αντίστροφο!

Στο δια ταύτα, οι ΜΚΟ μετέφεραν στον εμπλεκόμενο υπουργό, τις διαβεβαιώσεις του OPCW, ότι «τίποτα δεν θα απορριφθεί στη Μεσόγειο κατά τη διαδικασία της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας», πράγμα που σημαίνει ότι πλέον οριστικά έχει επιλεγεί η περιοχή ανοιχτά της Κρήτης για την διαδικασία.

Επιπλέον οι τρεις οργανώσεις για το περιβάλλον, εξήγησαν στον υπουργό, ότι σύμφωνα με την ενημέρωση από τον OPCW, «επελέγη η διαδικασία της υδρόλυσης εν πλω γιατί δεν υπάρχει τεχνική δυνατότητα να πραγματοποιηθεί στην ξηρά».

Στ.Κ.