Ένταση και μάλιστα μεγάλη, επικράτησε στη Χαριλάου Τρικούπη λόγω των όσων είπε ο Γιάννης Βούλγαρης στην εκδήλωση των «58» στο Περιστέρι. 

Παρών στην ομιλία ήταν και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Πρωί πρωί της Τετάρτης ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα τόσο προς τον γραμματέα ,όσο και προς στελέχη του κόμματος. 

Ακούστηκαν οργισμένες φωνές ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ που περνούσαν γενεές δεκατέσσερις τόσο τον κύριο Βούλγαρη ,όσο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς πολλοί θεωρούν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δώσει θάρρος στους 58. 

Το Σάββατο έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος ,η οποία αποκτά άλλες διαστάσεις καθώς αναμένεται στελέχη να θέσουν το θέμα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Κορυφαία στελέχη του κόμματος θέλουν να βάλουν στη γωνία τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με επιχείρημα ότι «δεν είναι δυνατό το ΠΑΣΟΚ να σύρεται πίσω από τους 58 και να επιβάλουν την ατζέντα οι 58 και όχι το ΠΑΣΟΚ». 

Υπάρχουν και άλλα στελέχη που μιλούν αινιγματικά και ουσιαστικά αφήνουν να εννοηθεί «πως το επόμενο διάστημα το εγχείρημα των 58 θα καταρρεύσει και τότε θα αρχίσει και πάλι η συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος για όλα τα θέματα.»

O.A