Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συχνά – πυκνά δείχνει με διακριτικό τρόπο τη συμπάθειά του για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν και η στήριξη που παρείχε στον κ. Τσίπρα σε σχέση με τα όσα είπε για τους «βλαχοδήμαρχους» τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Σήμερα όμως, η συμπάθεια μετατράπηκε σε... ανοιχτό φλερτ, από πλευράς του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Μπουτάρη, σε σχέση με την αποπληρωμή του χρέους.

«Συμφωνώ με τον Αλέξη Τσίπρα στην προσέγγισή του για την ανάγκη θέσπισης ενός είδους ρήτρας ανάπτυξης στην αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Το ζήτημα πρέπει να τεθεί στην επικείμενη διαπραγμάτευση για το χρέος μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε. Όσο η χώρα δεν αναπτύσσεται, είναι ανίκανη να αποπληρώνει υπέρογκα τοκοχρεολύσια χωρίς να βυθίζεται τελικά βαθύτερα στην ύφεση και την απελπισία. Δεν έχει πια νόημα αυτή η πολιτική, ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και μία σημαντική λεπτομέρεια. Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης έκανε τις εν λόγω δηλώσεις στην εκδήλωση των... Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, μπροστά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και στον επικεφαλής της ευρωομάδας Χάνες Σβόμποντα.

Βλέπετε, οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν και ο νυν δήμαρχος φαίνεται πως αναζητεί... πολιτική στήριξη...

ΠΑΝ.ΒΕΛ.