current views are: 1

27 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση06:58

Πίσω ολοταχώς ο Βενιζέλος για τους «58»

Η πίεση πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ φαίνεται οτι έπιασε τόπο. 

Δημοσίευση 06:58’
αρθρο-newpost

Η πίεση πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ φαίνεται οτι έπιασε τόπο. 

Η πίεση πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ φαίνεται οτι έπιασε τόπο. Ο κος Βενιζέλος τις τελευταίες ημέρες σε όλες τις εμφανίσεις του άσκησε κριτική στους 58. Την Κυριακή στο Κάραβελ ,ξεκαθάρισε οτι οι 58 δεν ειναι κόμμα και δεν μπορούν να εκπροσωπούν την δημοκρατική παράταξη, αξίωσε σεβασμό προς το ΠΑΣΟΚ από όλους. 

Μια ημέρα νωρίτερα ,άκουσε σχεδόν όλα τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ να «πυροβολούν» τους 58. 

Και ο ίδιος ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί πως οι 58 είναι άπειροι πολιτικά. 

Η αλήθεια είναι, πως πολλά στελέχη είχαν χρεώσει στον κο Βενιζέλο ,πως είχε δώσει θάρρος στους 58 και εκείνοι δεν αντιμετώπισαν την κατάσταση ως όφειλαν. 

Αυτό που είχε ενοχλήσει βαθύτατα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη ,αλλά και τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν οι διαρροές περί διάλυσης του ΠΑΣΟΚ. 

Ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε λοιπόν να εχει ειρήνη στο εσωτερικό του κόμματος στην πορεία προς τις ευρωεκλογές και έτσι αποφάσισε να τραβήξει τα λουριά ώστε να οριοθετηθεί ,η σχέση ΠΑΣΟΚ 58. 

Ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως στη μεγάλη συνδιάσκεψη που θα γίνει θα αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα συγκροτηθεί το ευρωψηφοδέλτιο. 

Πλειοψηφούσα τάση εντός του ΠΑΣΟΚ ειναι οι ανοιχτές διαδικασίες ,δηλαδή να στηθεί κάλπη και σύμφωνα με τα αποτελέσματα να στελεχωθεί το ψηφοδέλτιο. 

Σε μια τέτοια περίπτωση πάντως , οι 58 θα έχουν απο ελάχιστη εώς μηδενική συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο ,καθώς ειναι ξεκάθαρο πως δεν διαθέτουν τους μηχανισμούς και τον κόσμο για να στηρίξουν εκείνους που θα επιλέξουν να τους εκπροσωπήσουν στις ανοιχτές διαδικασίες. Οπότε οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ θα έχουν το πάνω χέρι σε όλα . 

Η σχέση ΠΑΣΟΚ -58 περνάει σε άλλο επίπεδο καθώς στον πρώτο γύρο ,των εσωτερικών αναμετρήσεων κέρδισαν ξεκάθαρα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που στέκονται απέναντι στους 58. 

Την ίδια στιγμή ο κος Βενιζέλος επιχειρεί να πιέσει ακόμη πιο έντονα τον Φώτη Κουβελη και για το λόγο αυτό συνεχίζει τις προσκλήσεις προς τη ΔΗΜΑΡ .παρά τις συνεχείς αρνητικές απαντήσεις. 

Τελικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δύσκολα θα αποφύγει το «ταμείο» το βράδυ των ευρωεκλογών. Και ο ίδιος αφού δεν μπορεί να το αποφύγει ,αποφάσισε να βάζει δειλά-δειλά τα διλήμματα της κάλπης. Το βασικό ,ειναι η κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα και ειναι η πρωτη φορά που ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ το ανέφερε. 

Η πίεση στο εσωτερικό του κόμματος, θα συνεχιστεί ,ενώ ακόμη και αν δεν ειναι απολύτως εμφανές ,έχει ξεκινήσει η μάχη για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ. 

O.A 


σχετικα αρθρα