Πρωτόγνωρη κινητικότητα επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, μη χάνοντας την ευκαιρία να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση κυρίως ως προς τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ

Το αξιοπρόσεκτο, ωστόσο, δεν είναι ότι ο βουλευτής αποστασιοποιείται από μερικές αμφιλεγόμενες επιλογές του επικοινωνιακού επιτελείου του Μαξίμου, όπως η ανάδειξη των θρησκευτικών πιστεύω του Αλέξη Τσίπρα ή η εμμονική ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την τρομοκρατία.

Αυτό που έχουν εντοπίσει πολλοί είναι ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος κινείται, μέσω συνεντεύξεων και σχολίων του, συγκροτημένα για να οικειοποιηθεί την επιλογή του «μεσαίου χώρου» που επέλεξε ο Κώστας Καραμανλής και τον οδήγησε στην εξουσία.

Ο Άρης δεν παραλείπει να υπενθυμίζει ότι ήταν εκ των βασικών διαμορφωτών εκείνης της στρατηγικής, επιχειρώντας να τη φέρει και στη σύγχρονη πολιτική σκηνή. Για ποιο λόγο; Όχι, βέβαια, γιατί φιλοδοξεί ότι θα σύρει... τον Σαμαρά στις θέσεις του. Ούτε, βέβαια, γιατί προτίθεται να αποχωρήσει ή να ανεξαρτητοποιηθεί, όπως έσπευσαν κάποιοι να πουν. 

Αλλά γιατί επιδιώκει να συγκροτήσει εκ νέου το προφίλ του, ενόψει των εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό. Κι αυτό περνά, σε αυτή τη φάση, από το να εμφανιστεί ο ίδιος ως «αρχηγός» των «άτακτων» μετριοπαθών της Ν.Δ. και να δοκιμάσει τα νεύρα του Μαξίμου. 

Τ.Τ