Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος 

Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πολύ καλά ότι η έλλειψη συμμαχιών φρενάρει την προοπτική εξουσίας και οι σπασμωδικές αντιδράσεις όταν έρχεται στη δημοσιότητα ένα υπαρκτό ενδεχόμενο, αυτό της συνεργασίας, φέρνουν στην επιφάνεια την αμηχανία και την έλλειψη στρατηγικής και οράματος του Σύριζα.  

Είναι πολιτικό λάθος αυτό που κάνει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίζει  τις εκλογές ως διαδικαστικού χαρακτήρα καταψήφιση της κυβέρνησης. Η λογική του ώριμου φρούτου έχει ξεπεραστεί και μπορεί κάποιοι συνεργάτες του κ. Τσίπρα να σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο ωστόσο στην κοινωνία οι διεργασίες είναι διαφορετικές.     

Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο έχει θολές απαντήσεις στα ερωτήματα της κοινωνίας για το μνημόνιο και το χρέος αλλά ούτε ξεκάθαρη μετεκλογική στρατηγική. Οι πολίτες με τις απαντήσεις και την πρόθεση ψήφου, θέτουν θέμα συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων. 

Η απάντηση των συνεργατών του κ. Τσίπρα, χλευαστική και ανεδαφική που παραπέμπει στον παλαιοκομματισμό, «διεκδικούμε αυτοδυναμία»…  και όλα τα άλλα είναι… ανέκδοτα! 

Οι κύριοι της Κουμουνδούρου κάνουν ένα απροσδόκητο δώρο στην Κυβέρνηση, η οποία θα παίξει το χαρτί της ακυβερνησίας με τις ευλογίες τους…  Και δείχνουν να μην μπορούν να προσαρμοστούν σε μια εποχή που η εθνική συνεννόηση και οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι απαίτηση του ελληνικού λαού.

Ενώ θα μπορούσαν να διαμορφώσουν την ατζέντα αυτής της δυνητικής συνεργασίας με αλλαγή πολιτικής φέρνοντας σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, εμφανίζονται να ενδιαφέρονται, μόνο για την κατάκτηση της εξουσίας. Την ίδια στιγμή που αφήνουν ανοιχτά τα σενάρια συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ…  Ο διχασμός στο εσωτερικό του κόμματος είναι υπαρκτός για αυτό και η μπάλα πάει στην εξέδρα…

Υπάρχει ένα μεγάλο κενό, μια εκκωφαντική παράληψη σε αυτό το διχασμό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Το κενό είναι πως είτε τάσσεται κανείς με τη μία είτε με την άλλη άποψη, αποφεύγει να μπει στον πυρήνα του θέματος. 

Ο στρουθοκαμηλισμός είναι επιζήμιος και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και ως ανέκδοτο…