Τρόπους ώστε να κρατιέται ψηλά στην επικαιρότητα ψάχνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος από το ΣΥΡΙΖΑ που συνεργαζόταν μέχρι πρότινος, φαίνεται πως βρήκε ένα νέο πολιτικό σπίτι για να στεγάσει την περσόνα του: τους 58 της Κεντροαριστεράς.

Εάν κρίνουμε και από τις δηλώσεις του στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΪ, φιλοδοξεί να παίξει ρόλο και στις διεργασίες για τη διαμόρφωση του ευρωψηφοδελτίου της κίνησης και προσπαθεί μάλιστα να παίξει και ρόλο στο «προξενιό» που επιχειρείται με τη (σταθερά) αρνητική ΔΗΜΑΡ.

Μάλιστα, όλη τη συζήτηση για το ρόλο των «58», αλλά και τα σενάρια που ακούγονται για τοποθέτηση του στελέχους του κόμματος Ανδρέα Παπαδόπουλου ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου έσπευσε να τα... ρίξει στο «παρεξηγησιάρικο» όπως το χαρακτήρισε «DNA των Ελλήνων», που όπως λέει «έχουν την τάση να μετατρέπουν σε πολύπλοκη και την πιο απλή συζήτηση».

Πέραν αυτού, ο κ. Τατσόπουλος δεν δίστασε να παραδεχθεί πως αυτός ήταν που πρότεινε τον Ανδρέα Παπαδόπουλο για τη θέση αυτή.

Από το ΣΥΡΙΖΑ και τις αντιμνημονιακές θέσεις, ο κ. Τατσόπουλος μετατοπίστηκε στην κεντροαριστερά κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τον πάλαι – ποτέ Σημιτικό εκσυγχρονισμό και όχι μόνο αυτό.

Είτε με νουθεσίες («εάν δεν ενωθούν τα διάφορα δουκάτα, θα τους πατήσουν τα δύο “μαμούθ” ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ), είτε με περίεργες προτάσεις, δημιουργεί εσωκομματικές φουρτούνες στη ΔΗΜΑΡ μόνο και μόνο για να αναβαπτίσει έναν πολιτικό χώρο με μηδενική απήχηση στην κοινωνία.

ΠΑΝ.ΒΕΛ.