current views are: 2

29 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση08:46

Οι 139 βουλευτές της JP Morgan

Θα μας τρελάνουν, εντελώς, οι τραπεζίτες. 

Δημοσίευση 08:46’
αρθρο-newpost

Θα μας τρελάνουν, εντελώς, οι τραπεζίτες. 

Θα μας τρελάνουν, εντελώς, οι τραπεζίτες. Εκεί που δεν μπόρεσαν να προβλέψουν την κρίση χρέους που σάρωσε, από το 2008, τις ΗΠΑ και μετά την Ευρώπη, εκεί που πολλές από τις εκτιμήσεις τους, και για την Ελλάδα, έπεσαν στα… βράχια, πλέον προβλέπουν με απόκλιση δεκαδικής μονάδας και το εκλογικό αποτέλεσμα στη χώρα. 

Οι εκτιμήσεις στη χθεσινή έκθεση της JP Morgan μπορεί να μην εξέπληξαν καθώς εκτιμούσε ως πιθανή μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αλλά και το ότι απώτερο όριο της κυβέρνησης είναι το πρώτο τρίμηνο του 2015, όταν και αναμένεται να διεξαχθεί η διαδικασία ανάδειξης του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια και ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκβιάσει εκλογές αρνούμενο ψήφο. 

Αυτά τα γνωρίζουν ως εκτιμήσεις όλοι οι έλληνες! 

Αυτό που εξέπληξε στη χθεσινή ανακοίνωση είναι ότι τα μυαλά της τράπεζας εκτίμησαν με… ασφάλεια όχι μόνον τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ότι θα αναδείξει 139 βουλευτές! Τέτοια ακρίβεια, ούτε ο Ηλίας Νικολακόπουλος να ήταν η JP Morgan! 

Με ένα εκλογικό σύστημα σύνθετο που εξαρτά τις έδρες του πρώτου όχι μόνον από το ποσοστό του αλλά και από τον αριθμό των κομμάτων που θα ξεπεράσουν το 3% και άρα θα μπουν στη Βουλή, η JP Morgan βρήκε όχι μόνον το νικητή αλλά και πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή και πόσες έδρες θα λάβει ο πρώτος! 

Τ.Τ 


σχετικα αρθρα