Νέες φωτιές στο ΣΥΡΙΖΑ ανάβει άρθρο μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που φιλοξενεί η ιστοσελίδα ISKRA, η οποία απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

Στο άρθρο του ο Πάνος Κοσμάς με τίτλο «Οι (επικίνδυνες) “νέες ιδέες” των κεντρικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ», αφήνει αιχμές κατά κεντρικών στελεχών του κόμματος και κάνει λόγο για θέσεις που είναι «εκτός των πρόσφατα ψηφισθέντων στο ιδρυτικό Συνέδριο, αλλά είναι ταυτόχρονα και εξαιρετικά επικίνδυνες».

Ο κ. Κοσμάς ασκεί πολύ σκληρή κριτική στους Γ.Δραγασάκη, Γ.Σταθάκη και Γ.Μηλιό για όσα υποστηρίζουν περί του χρέους και της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. 

Αφού παραθέτει τις απόψεις του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί την κριτική του σε κάθε μια από αυτές καταλήγει σε ένα συμπέρασμα που απέχει από την κεντρική γραμμή της ηγεσίας για το πως θα πορευτεί. 

Συγκεκριμένα καταλήγει το άρθρο:

«Οι τέσσερις αυτές θέσεις (1. Αναδιαπραγμάτευση με αίσιο τέλος και ευρωπαϊκό «σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα, 2. Πρωτογενή πλεονάσματα και ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, 3. Αποκατάσταση του αξιόχρεου του ελληνικού Δημοσίου και έξοδος στις αγορές, 4. «Αξιόπιστο» τραπεζικό σύστημα), που καθεμιά έχει θέση προαπαιτούμενου για την επόμενη, συγκροτούν μια συνεκτική αντίληψη ιστορικού συμβιβασμού με την Ευρωζώνη και το διεθνές σύστημα που είναι και ουτοπική και επικίνδυνη ταυτόχρονα. Το λιγότερο είναι ότι καταστρατηγούν τις αποφάσεις του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Το μείζον είναι ότι σκιαγραφούν μια γραμμή που οδηγεί κατευθείαν σε μια οδυνηρή ήττα. Πρέπει να δοθεί αποφασιστική μάχη ενάντια στις επικίνδυνες αυτές νέες ιδέες και τη «μεγάλη αφήγηση που συνθέτουν!».