Ομολογουμένως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ξέρει να ελίσσεται αριστοτεχνικά, ειδικά όταν αφορά ζητήματα της Αριστερής Πλατφόρμας, της τάσης μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ της οποίας είναι από τους βασικούς εκφραστές.

Αντίστοιχα αριστοτεχνικές ήταν... οι ντρίμπλες στις οποίες επιδόθηκε κατά τη χθεσινή παρέμβασή του στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου όταν και ερωτήθηκε για το επικριτικό κείμενο για τα μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ανέβηκε στην ιστοσελίδα ISKRA, και που υπογράφεται από μέλος της Κ.Ε. του κόμματος.

«(Η ιστοσελίδα) φιλοξενεί άρθρα που ασκούν κριτική στην ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κάθε αρθρογράφος υπογράφει και είναι υπεύθυνος γι' αυτά που γράφει» ήταν το σχόλιό του κ. Λαφαζάνη, ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει τα όσα γράφονται.

Ερωτώμενος μάλιστα για το τι πιστεύει για τα εσωκομματικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «έχω απόψεις για πάρα πολλά θέματα, και μου δίνεται η ευκαιρία στα όργανα του κόμματος να τις εκφράζω. Μιλάω ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και δεν θα ήθελα να υπεισέλθω σε  θέματα που  αφορούν την εσωκομματική μας λειτουργία».

«Όταν είμαι σε μία κομματική συλλογικότητα, θα συμπεριφέρομαι με βάση τους κομματικούς κανόνες και τα κομματικά πλαίσια», κατέληξε.

ΠΑΝ.ΒΕΛ.