Τη στήριξη του Γιάννη Μπουτάρη από τη ΝΔ επιθυμεί η βουλευτής του κόμματος, Φωτεινή Πιπιλή, επικροτώντας παράλληλα την επιλογή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Βήμα Fm, ενώ θεωρεί πως «θα πρέπει να παραιτηθούν από τις έδρες τους όλοι οι βουλευτές υποψήφιοι για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Η κυρία Πιπιλή ξεκαθάρισε ότι δεν την ενδιαφέρει η υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων λέγοντας ότι «όποιος βουλευτής εν ενεργεία όντως ενδιαφέρεται να προσφέρει στην πόλη του, την οποιαδήποτε πόλη, οφείλει να ακολουθήσει το μοναδικό, λαμπρό παράδειγμα του Βασίλη Μιχαλολιάκου στον Πειραιά, ο οποίος πρώτα παραιτήθηκε από Βουλευτής και εν συνεχεία αυτή του η τόλμη τον οδήγησε στον δημαρχιακό θώκο. Δεν μπορεί να μπαίνεις στη Βουλή, μετά να έχεις "καβάτζα" τη βουλευτική σου έδρα, να μπαίνεις με το "πιστόλι στον κρόταφο", να εκμεταλλεύεσαι το μηχανισμό ενός υποψήφιου δημάρχου και να επιστρέφεις μετά στη Βουλή».

«Εγώ από τις προηγούμενες εκλογές είχα τοποθετηθεί υπέρ του να στηρίξουμε τον κ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη. Δεν αλλάζω εγώ την γνώμη μου. Θέλει "Μπουτάρηδες" η Τοπική Αυτοδιοίκηση και "Πιπιλές", όπως είχα πει και παλαιότερα, με την έννοια ότι εγώ ήμουν της κοινωνίας άνθρωπος, δεν είχα σχέση ούτε με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε με τον κομματικό μηχανισμό. Ο κ. Μπουτάρης είναι Θεσσαλονικιός, είναι "κιμπάρης", είναι ένας άνθρωπος χορτασμένος στη ζωή του, είναι κοσμογυρισμένος, έχει αντίληψη του τι σημαίνει πόλη. Η πόλη δεν είναι για να κάνουμε «τραλαλά-τραλαλό», ούτε να φέρνουμε κιτς συμπεριφορές στον πολιτιστικό – για παράδειγμα – τομέα» τόνισε. 

Για την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αθηναίων, με την επιλογή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ανέφερε ότι «είχε θετικό πρόσημο, είναι ένας νέος άνθρωπος, είναι ευχάριστη φυσιογνωμία, έχει δηλαδή θετικά στοιχεία, αλλά δεν είναι Αθηναίος – παίζει ρόλο – και είναι και ένα άτομο το οποίο το μάθαμε – δυστυχώς – από τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

Η κυρία Πιπιλή άφησε αιχμές κατά της Κουμουνδούρου, επισημαίνοντας ότι  «όταν στις 13 Περιφέρειες ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει, τους περισσότερους με το "πιστόλι στον κρόταφο", οκτώ εν ενεργεία Βουλευτές, αυτό δείχνει ότι δεν έχει προσωπικότητες της κοινωνίας για να βάλει στο δύσκολο θεσμό της Περιφέρειας». 

Τέλος, ζήτησε «να μπει Εισαγγελέας Αισθητικής στη Βουλή και το … Υγειονομικό για ορισμένους»!