Το θέμα της ομπρέλας που κρατάνε στους επίσημους, σε πρωθυπουργούς, υπουργούς κλπ,  έχει τη δική του ιστορία στην Ελλάδα. 

Αλλά μην νομίζετε ότι και στο εξωτερικό δεν γίνεται χαμός…Για παράδειγμα στις ΗΠΑ οι Ρεπουμπλικανοί ήταν έτοιμοι να καταγγείλουν τον Ομπάμα για  «Ομπρέλαγκεϊτ». Αφορμή ήταν το στιγμιότυπο που είχε καταγραφεί, όταν η δυνατή βροχή είχε αρχίσει να μουσκεύει τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Ταγίπ Ερντογάν στην κοινή συνέντευξη Τύπου και ο αμερικανός Πρόεδρος ζήτησε από τους δύο πεζοναύτες να προστατεύσουν τον ίδιο και τον τούρκο προσκεκλημένο του.

Κάποιοι δημιούργησαν στο twitter την ετικέτα #semperdry (πάντα στεγνός) εμπνεόμενοι από τη φράση «semper fidelis» (πάντα πιστοί) που αναγράφεται στο έμβλημα του σώματος των πεζοναυτών. Άλλος θυμήθηκε τη Μαίρη Πόπινς κι έφτιαξε μια «Μαρίν Πόπινς» (marine: πεζοναύτης), η οποία δεν είναι άλλη από τον αμερικανό Πρόεδρο που κρέμεται από μια ομπρέλα. Πολλοί άλλοι, όμως, πήραν την υπόθεση στα σοβαρά. 

Πάντως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την επίσκεψη του στην Καλαμάτα κρατούσε μόνος του την ομπρέλα προς αποφυγή… «Ομπρέλαγκεϊτ» και σχετικών σχολίων. 

Ι.Μ