Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος  

Μετά τις θολές δηλώσεις για το χρέος, τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις ήρθε μια υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου να προκαλέσει  αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια οι εσωτερικές συγκρούσεις δεν ενδιαφέρουν την κοινωνία, την ενδιαφέρει, όμως, η αλλαγή στάσης απέναντι στον… «μνημονιακό μονόδρομο».  

Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο Αλέξης Τσίπρας εκμυστηρεύτηκε σε στενούς του συνεργάτες με αφορμή την υποψηφιότητα Βουδούρη, ότι τον ενδιαφέρει να νικήσει στις εκλογές με οπουδήποτε τρόπο και πρόσωπα… Εάν ισχύει προφανώς και αλλάζουν όλα τα δεδομένα καθώς θα επιβεβαιώσει αυτούς που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ως δύναμη ενσωμάτωσης των μνημονιακών πολιτκών  κι όχι ανατροπής τους επιδιώκοντας να γίνει ο νέος σοσιαλδημοκρατικός φορέας του διπολικού αστικού συστήματος στην Ελλάδα με κάθε τρόπο. Υπάρχουν και αυτοί που κατατάσσουν την ηγετική ομάδα του Τσίπρα  στις  δυνάμεις του οπορτουνισμού που  προσπαθούν να εγκλωβίσουν τις αντιμνημονιακές δυνάμεις στη γραμμή του "εξανθρωπισμού" των μνημονίων και των μέτρων λιτότητας. Άλλωστε Σταθάκης, Δραγασάκης και μια σειρά από πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχονται τους στόχους του μνημονίου για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και πλεονάσματα.          

Και ενώ μέχρι σήμερα η Κουμουνδούρου αντιμετώπιζε με αφορισμούς τις αιτιάσεις περί εγκατάλειψης των σκληρών αντιμνημονιακών θέσεων, η υποψηφιότητα Βουδούρη είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα. Και δεν είναι μόνο οι δηλώσεις του ότι δεν μετανιώνει που ψήφισε το μνημόνιο αλλά και η ξεκάθαρη υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις πολιτικές αποφάσεις του ιδρυτικού συνεδρίου του, που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση:

«Στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική, πολιτική ανατροπή και την αριστερή διακυβέρνηση θα διαφυλάξουμε τη φερεγγυότητα και αξιοπιστία μας. Πρόσωπα και δυνάμεις του χρεοκοπημένου και υπόλογου πολιτικού κόσμου, ιδίως όσοι αποδέχθηκαν την πολιτική του μνημονιακού μονόδρομου και έπαιξαν ενεργό ρόλο σε μνημονιακές κυβερνήσεις από θέσεις ευθύνης, δεν μπορεί να έχουν ρόλο στην κυβέρνηση της αριστεράς.» 

Σίγουρα στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν ότι: «Η αμφιβολία είναι περισσότερο σκληρή απ' τη χειρότερη αλήθεια»-Μολιέρος