Γράφει ο Παναγιώτης Βελισσάρης - Λυμπερίδης

Ομολογουμένως ο Οδυσσέας Βουδούρης είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση πολιτικού που κατέγραψε μία πορεία άξια προσοχής τα τελευταία χρόνια, αποφεύγοντας τεχνηέντως τις κακοτοπιές που έφερε το μνημόνιο στο πολιτικό τοπίο της χώρας.  Από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΗΜΑΡ και από εκεί ανεξάρτητος βουλευτής και εσχάτως  υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και τις... ευχές του Αλέξη Τσίπρα.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και οι εσωκομματικές αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Κουμουνδούρου από την αμφιλεγόμενη αυτή επιλογή έρχονται να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες μιας και το παρελθόν φαίνεται πως κυνηγάει τον κ. Βουδούρη.

Και η πρωινή συνέντευξη που έδωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης στο Βήμα FM μάλλον περιέπλεξε περισσότερο τα πράγματα. «Υποστηρίζω ότι το 2010 έπρεπε να ληφθούν μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και έπρεπε ταυτόχρονα να γίνουν μεταρρυθμίσεις, οι οποίες δυστυχώς δεν έγιναν και όταν το υποστήριξα διαγράφηκα» είπε χαρακτηριστικά.

Με τη διευκρινιστική του δήλωση αρκετές ώρες αργότερα έκανε λόγο για «φθηνά προπαγανδιστικά κόλπα», λέγοντας πως στο ραδιοφωνικό σταθμό παραποίησαν τα λεγόμενά του, και τεκμηρίωσε τη θέση του λέγοντας πως ο συντάκτης της αντίστοιχης ιστοσελίδας “άκουσε” και επέλεξε ως τίτλο: «…δεν μετανιώνω που ψήφισα το μνημόνιο”».

Πόσα θέλει για να μας τρελάνει ο κ. Βουδούρης; Γιατί δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι από τη μία υποστήριξε και ψήφισε τις πολιτικές που έφερνε το πρώτο μνημόνιο – δημοσιονομικές περικοπές και άνοιγμα της οικονομίας- και από την άλλη ανεβαίνει στα κάγκελα και να διαψεύδει ότι δεν... μετανιώνει που το ψήφισε στη Βουλή το 2011!

Μάλιστα εκείνες τις ημέρες εμφανιζόταν και από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές μνημονίου στηρίζοντας μάλιστα μέχρι κεραίας όλες τις κινήσεις του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ενώ μάλιστα είχε δεχθεί φραστική επίθεση από αγανακτισμένους πολίτες στην Καλαμάτα τον Δεκέμβριο του 2011, και δεν δίστασε να κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ πως βρισκόταν πίσω από αυτή την επίθεση.

Από εκεί και έπειτα αρχίζει σιγά – σιγά η μεταμόρφωσή του, καθώς το 2012 καταψηφίζει το μνημόνιο 2, διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ, μεταπηδά στη ΔΗΜΑΡ και βγαίνει στο... αντιμνημονιακό αντάρτικο. Με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη εκλέγεται βουλευτής και στις δύο αναμετρήσεις – του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012- ωστόσο διαφωνεί με τη συμμετοχή στην τρικομματική κυβέρνηση, διαγράφεται, ανεξαρτητοποιείται και τώρα ξαναέρχεται στο προσκήνιο και γίνεται ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Άραγε ο Αλέξης Τσίπρας δεν τα γνώριζε όλα αυτά προτού του δώσει το χρίσμα της υποψηφιότητας, ή πολύ απλά  προχώρησε σε αυτή την απόφαση έχοντας κατά νου το γνωστό ρητό που λέει «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»;