current views are: 1

4 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση10:59

Παπανδρέου: Η Μέρκελ μας επέβαλε το ΔΝΤ

Συνεχίζει τις διαλέξεις ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου προκαλώντας με δηλώσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και τους «υπαίτιους». 

Δημοσίευση 10:59’
αρθρο-newpost

Συνεχίζει τις διαλέξεις ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου προκαλώντας με δηλώσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και τους «υπαίτιους». 

Συνεχίζει τις διαλέξεις ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκαλώντας με δηλώσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και τους «υπαίτιους».

Στην ομιλία της Δευτέρας στο LSE ο κ. Παπανδρέου μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα Νέα, υποστήριξε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, κυρία Άνγκελα Μέρκελ ήταν εκείνη που επέβαλε τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικούς Ταμείου (ΔΝΤ)  στο πρόγραμμα στήριξης της Αθήνας, επειδή «δεν εμπιστευόταν την Κομισιόν για την επίβλεψη της Ελλάδας».

«Όταν ήμουν πρωθυπουργός και οι αγορές έλεγαν ότι θα πτωχεύσουμε δεν είχα πού να πάω», αποκάλυψε ο πρώην πρωθυπουργός ενώ σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν έκανε δημοψήφισμα το 2010 και επέλεξε το 2011 -κάτι που έφερε τα πάνω κάτω στις αγορές και την Ελλάδα ένα βήμα από την έξοδο- ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι δεν υπήρχε σχετικός νόμος και η χώρα βρισκόταν σε ανάσα δύο ημερών από την χρεοκοπία.

Βέβαια, ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει να είναι ανακόλουθος στις δηλώσεις του περί ΔΝΤ αφού όταν η χώρα εισήχθη στο Μηχανισμό Στήριξης ο πρώην πρωθυπουργός διατυμπάνιζε καθόλη τη θητεία του την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα του έργου του ΔΝΤ, ενώ ο Ντομινίκ Στρος-Καν το 2011 είχε αναφέρει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τού είχε ζητήσει την υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς Μνημονίου του ΔΝΤ ήδη από το Δεκέμβριο του 2009. Ο κ. Παπανδρέου το διέψευσε ωστόσο το πινκ πονγκ της… ευθύνης για την υπαγωγή στο ΔΝΤ καλά κρατεί….

ΑΝ. ΓΑΛ.


σχετικα αρθρα