Απίστευτες σκηνές διαδραματίζονται στην Κεφαλονιά με τις φήμες για μεγάλο σεισμό να πανικοβάλλουν τους κατοίκους και να αποσυντονίζουν την κρατική μηχανή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, μάρτυρας και «θύμα» μιας τέτοιας σκηνής ήταν και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κ. Κεφαλογιάννη, μετά τη σύσκεψη στο Αργοστόλι, επισκέφτηκε το Ληξούρι συνοδευόμενη από τον γενικό διευθυντή και τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΕΟΤ. Στο λιμάνι συναντήθηκε με φορείς του τουρισμού του νησιού, και αφού είδε από κοντά τις ζημιές στο μώλο, μαζί με τους υπολοίπους μπήκαν στο κτίριο του δημαρχείου για να προφυλαχτούν από τη δυνατή βροχή, όπου και συνέχισαν τη σύσκεψη.

Τη συζήτησή τους διέκοψε ένας πολιτικός μηχανικός του δήμου, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση εισέβαλε στην αίθουσα και ρώτησε: «Πείτε μου τώρα: Ποιος έδωσε εντολή να εκκενωθεί το Ληξούρι»;

Εκείνη την ώρα τα αυτοκίνητα κατοίκων που προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν το νησί σχημάτιζαν μια τεράστια ουρά στο λιμάνι.

Αμέσως η κ. Κεφαλογιάννη τηλεφώνησε στο γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλο Γεωργιάδη, ο οποίος την ενημέρωσε ότι έχει κυκλοφορήσει -από στόμα σε στόμα- η φήμη για επικείμενο μεγάλο σεισμό που έχει πανικοβάλει τους κατοίκους και ότι έχει δώσει εντολή στην αστυνομία, «όποιος αναπαράγει τη φήμη αυτή να συλλαμβάνεται επί τόπου».
 

Ντ.Κ.