Γράφει ο Παναγιώτης Βελισσάρης - Λυμπερίδης

Είναι γνωστό πως τα εισαγγελικά πορίσματα για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου «καίνε» τον πρώην διοικητή της τράπεζας Άγγελο Φιλιππίδη

Με το που έγιναν γνωστά τα εντάλματα σύλληψης, ο πρώην τραπεζίτης με μπαράζ τηλεφωνικών παρεμβάσεων του σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης διακήρυττε σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο την αθωότητα του, καθώς και την πρόθεσή του να έρθει στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό ώστε να δώσει εξηγήσεις, μία θέση στην οποία επιμένει ακόμα και με σημερινές του δηλώσεις.

Οι τουρκικές αρχές πρόλαβαν τον κ. Φιλιππίδη και τον συνέλαβαν. Έκτοτε οι διαδικασίες για έκδοση στη χώρα μας κινήθηκαν μέχρι που χθες ο πρώην διοικητής του ΤΤ όχι μόνο αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν σχετικού αιτήματος του συνηγόρου του, αλλά προχώρησε σε προκλητικότατες δηλώσεις όπου ανάμεσα σε άλλα διαμήνυε πως η δίωξη σε βάρος του είχε πολιτική απόχρωση

Από εκεί λοιπόν που διερύγνυε τα ιμάτια του για την αθωότητά του και υποσχόταν πως θα έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί, ο κ. Φιλιππίδης όχι μόνο ζήτησε  μέσω των συνηγόρων του να αφεθεί ελεύθερος, αλλά και να απορριφθεί το αίτημά του για έκδοση στην Ελλάδα!

Το θέατρο του παραλόγου σε όλο του το μεγαλείο για ακόμη μία φορά. Το ζήτημα όμως παραμένει: Ο άνθρωπος  που σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα είχε σημαντικό ρόλο στην υπόθεση του ΤΤ, δεν ξέρουμε εάν και πότε θα λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη.