Στην Κεφαλονιά βρέθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας για να δει από κοντά και να ενημερωθεί για τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί από τα πρόσφατα χτυπήματα του εγκέλαδου. 

Ωστόσο δεν... τον υποδέχθηκαν όλοι οι Κεφαλονίτες με ανοιχτές αγκάλες. Μάλιστα, όπως κατήγγειλε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ κάτοικος του χωριού Άγιος Δημήτριος που βρίσκεται έξω από το Ληξούρι ο κ. Τσίπρας δεν σταμάτησε στο χωριό ενώ πέρασε από εκεί. 

«Είμαστε ένα από τα πιο σεισμόπληκτα χωριά της Κεφαλονιάς. Το 90% των σπιτιών δεν κατοικείται» υποστήριξε και προσέθεσε «του έκανα προσωπικά νόημα εγώ να σταματήσει και ήταν και άλλοι κάτοικοι στο χωριό. Αγνόησε και δεν σταμάτησε καν, ούτε καν μια καλησπέρα, να μας πει  “κουράγιο παιδιά”».

Όπως είπε ο κάτοικος του Αγίου Δημητρίου, «εξοργίστηκε ο κόσμος και πήγα στο γήπεδο και του εξέφρασα την βαθιά θλίψη και δυσαρέσκεια όχι εμένα προσωπικά μόνο, αλλά και όλων των κατοίκων του χωριού και του έδωσα μία σαφή εικόνα, το ότι ζουν δραματικές στιγμές οι κάτοικοι».

«Του υπενθύμισα», συνέχισε ο καταγγέλλων, «ότι ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει υποχρέωση να σταθεί δίπλα στους κατοίκους λίγες ώρες μετά το σεισμό».