Ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος Δημήτρης Σκαρμούτσος αναμένεται ότι θα προκαλέσει εκ νέου το δημόσιο κοινό αίσθημα με τα όσα δήλωσε για την μη εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων στο περιοδικό «ΕΓΩ».

Συγκεκριμένα ο γνωστός σεφ ανέφερε:

“Γράφονται πάρα πολλά πράγματα τα οποία δεν ισχύουν. Υπάρχει φοβερή παραπληροφόρηση. Το Internet είναι ανεξέλγκτο και ο καθένας μπορεί να ανεβάζει ότι θέλει. Όλα αυτά που γράφτηκαν δεν ισχύουν, τα πράγματα έγιναν έτσι όπως θα έπρεπε να γίνουν. Εννοείται ότι δεν πήγα στο αστυνομικό τμήμα! Γιατί να παώ; Δεν υπήρχε λόγος! Κάποιοι άνθρωποι, για κάποιους δικούς τους λόγους μεγέθυναν τα πράγματα. Έγιναν τα νόμιμα».

Ενώ για το εάν εξαγόρασε τη θητεία του ...απάντησε:

«Αν δεν γινόταν αυτό που έπρεπε να γίνει σύμφωνα με το νόμο, δεν θα βρισκόμουν αυτή τη στιγμή εδώ να μιλάμε. Δεν συνέβη τίποτα παράνομο. Θεωρώ λίγο τραγικά τα όσα γράφτηκαν».

Αλήθεια τι διαψεύδει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος από τα όσα γράφτηκαν. Γιατί δεν αναφέρεται συγκεκριμένα; Δεν είναι αλήθεια ότι ζήτησε και του χορηγήθηκε αναβολή στράτευσης; Είναι ψέμα ότι μόλις τελειώσει η διετής αναβολή ,που εξασφάλισε, θα είναι 45 ετών και δεν θα είναι υποχρεωμένος να εξαγοράσει ούτε μία μέρα από τη θητείας του;

Είναι αναληθές ότι το Πεντάγωνο θορυβήθηκε από την εξέλιξη αυτή;

Θα έβαζε κανείς τον κ. Σκαρμούτσο να κτυπήσει «γερμανικό νούμερο» στη σκοπιά;

Δεν θα μπορούσε να πάει σε κάποιες μονάδες και να δώσει συμβουλές στους ένστολους συναδέλφους του; Απλά να πάει στο ΙΕΚ που εδρεύει σε στρατιωτική μονάδα στη Σπάρτη και να κάνει λίγα μαθήματα στους φαντάρους που εκπαιδεύονται εκεί για μάγειροι; Τόσο φοβερό θα ήταν; Δεν θα είχε καθημερινά έξοδο;

Εξάλλου στα 43 του πόσο θα υπηρετούσε;

Γιατί να μην τιμήσει και εκείνος ως Έλληνας τη χακί στολή, που άλλοι την έχουν «ποτίσει» με το αίμα τους; Λίγο χρόνο του ζήτησε η πατρίδα από τη ζωή του. Απλά.

Γ.Κοκ.