Ιδαίτερα περιποιημένα θα είναι οι φάκελοι και τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές του Μαΐου.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, το ιβουάρ έχει την τιμητική του, η κυματοειδής γραμμή γαλάζιας απόχρωσης έχει την τσαχπινιά της, αλλά και η βαθιά κυανή απόχρωση γίνεται ανερχόμενη δύναμη στο... στάιλινγκ της κάλπης.

Οι εκλογικοί φάκελοι (18Χ11,5 εκατοστά του μέτρου περίπου) για τα ψηφοδέλτια των δημοτικών εκλογών κατασκευάζονται από χαρτί αδιαφανές λευκής απόχρωσης, ενώ οι φάκελοι για τις περιφερειακές εκλογές (16Χ9,5 εκατοστά του μέτρου περίπου) από χαρτί αδιαφανές γαλάζιας απόχρωσης. Και οι δύο φέρουν στην εμπρόσθια πλευρά τους, διαγωνίως, πέντε γραμμές γαλάζιας απόχρωσης, από τις οποίες η μεσαία κυματοειδής, συνολικού πλάτους ενός εκατοστού του μέτρου περίπου. 

Τα ψηφοδέλτια για την ανάδειξη αιρετών στους δήμους και στις περιφέρειες θα είναι λευκά.

Όσον αφορά στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών, αυτά θα έχουν μέγεθος 14Χ25 εκατοστά και θα είναι λευκής απόχρωσης. Οι φάκελοι θα έχουν μέγεθος 9,5Χ13 εκατοστά  και θα είναι «απαλής κίτρινης (ivory) απόχρωσης».

Επίσης, οι φάκελοι φέρουν στην εμπρόσθια πλευρά τους διαγώνια έντυπο γνώρισμα που αποτελείται από πέντε γραμμές βαθιάς κυανής απόχρωσης, από τις οποίες η μεσαία κυματοειδής, συνολικού πλάτους ενός εκατοστού του μέτρου περίπου.