Σε τροχιά σύγκρουσης με το Μαξίμου βρίσκεται εμφανώς πλέον ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Όπου βρεθεί και όπου σταθεί, ο λαρισαίος πολιτικός επαναλαμβάνει όχι μόνον τις πάγιες θέσεις του εναντίον των παρεμβάσεων που ετοιμάζονται για το γάλα αλλά πολύ συχνά διευρύνει το πεδίο της κριτικής του και σε πολλά ακόμη ζητήματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του και όχι μόνον. 

Πολύ πρόσφατα στη Βουλή υπενθύμισε (σ.σ. άραγε σε ποιόν;) τη δέσμευση που είχε αναλάβει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τη διακοπή χρηματοδότησης των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των αγροτών και τη διάθεση αυτών των κονδυλίων στις πολύτεκνες αγροτικές οικογένειες. Λίγες ημέρες αργότερα εμφανίστηκε λάβρος για το φορολογικό σύστημα που έφερε η κυβέρνηση. 

Ο Χαρακόπουλος ουδέποτε κατάφερε να βρει τρόπο συνεννόησης με τον Αθανάσιο Τσαυτάρη, ούτε βέβαια και ερείσματα στο Μαξίμου. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις τις τελευταίες ημέρες, ο λαρισαίος δέχτηκε δύο απανωτά κτυπήματα. Ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον Αστέριο Ροντούλη, πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ στην περιοχή, και λίγες ημέρες μετά η κυβέρνηση προχώρησε σε βελτιώσεις στη φορολογία των αγροτών.

Σε αυτή τη σύσκεψη, υπό τον Σαμαρά, παρόντες ήταν το οικονομικό επιτελείο και η ηγεσία του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης. Για την ακρίβεια, ήταν παρών ο, μη εκλεγμένος, Αθ. Τσαυτάρης ενώ δεν είχε καν προσκληθεί ο εκλεγόμενος στη Λάρισα Χαρακόπουλος… 

T.T