Αποσύρεται για λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες, η διάταξη που απαγορεύει το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες.

Η απόσυρση που αναμένεται να γίνει κατά την απογευματινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, οφείλεται στον εμφύλιο που ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ, όπου όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το newpost, Παπανδρεϊκοί βουλευτές με επικεφαλής τον Γ. Ντόλιο, εκβίαζαν την ηγεσία του κόμματος, ώστε να μην καταργηθεί η σχετική διάταξη Ραγκούση, μη δεχόμενοι την απόφαση του ΣτΕ.

Μετά από αυτό, η σχετική τροπολογία θα περιλαμβάνει μόνο τη διάταξη που αφορά στις ημερομηνίες διεξαγωγής των αυτοιδιοικητικών εκλογών (18-25 Μαΐου).

Η ρύθμιση ωστόσο, αναμένεται να επανακατεθεί με ορισμένες βελτιώσεις, καθώς για το θέμα έχει ήδη τοποθετηθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας και θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση με την απόφαση αυτή. Έπειτα από μαραθώνιο συσκέψεων στη Χαριλάου Τρικούπη, αποφασίστηκε το ΠΑΣΟΚ, να ζητήσει εξαντλητική διαβούλευση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να θεσμοθετηθούν τα απολύτως απαραίτητα.

Π.Ρ.