Τους δημάρχους που έχουν συγκροτήσει την κίνηση των 5 στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τους νυν δημάρχους Αθήνας Γιώργο Καμίνη, Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ,Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη ,Ιωαννίνων Φίλιππο Φίλιο και Πάτρας Γιάννη Δημαρά

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως αν οι ¨5¨ πάνε καλά μπορεί να αλλάξουν τα πάντα σε επίπεδο εντυπώσεων για το ΠΑΣΟΚ. Με δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές κατάφερε δύο μεγάλες νίκες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πιστεύουν πως αν οι νυν δήμαρχοι στηριχθούν και κερδίσουν τότε θα αντιστραφεί το κλίμα και το ΠΑΣΟΚ θα αρχίσει να ανεβαίνει. 

Για τον Γιάννη Μπουτάρη υπάρχει σιγουριά ότι θα είναι νικητής και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Βλέπουν ,πως δεν υπάρχει αντίπαλος απέναντι στο δήμαρχο και πως ακόμη και η ΝΔ για την οποία η Θεσσαλονίκη είναι προνομιακή περιοχή δυσκολεύεται να βρει υποψήφιο ο οποίος θα απειλήσει τον κο Μπουτάρη. 

Δύσκολη είναι πάντως η επανεκλογή του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα. Στο ΠΑΣΟΚ λένε πως ¨με την πολυδιάσπαση δυνάμεων κυρίως στην πλευρά της ΝΔ ο Γιώργος Καμίνης έχει πολλές πιθανότητες ,να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών, με αντίπαλο είτε τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη του ΣΥΡΙΖΑ , οπότε οι δεξιοί ψηφοφόροι θα στηρίξουν Καμίνη, είτε με έναν εκ των Άρη Σπηλιωτόπουλο ή Νικήτα Κακλαμάνη, οπότε οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ πάλι Καμίνη θα στηρίξουν¨.

O.A 

TAGS