Διασπασμένοι πήγαν οι αγρότεςστον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα χωρίς όμως να έχουν ουσιαστικές διαφωνίες μεταξύ τους.

Περισσότερο ερίζουν για τη μορφή των κινητοποιήσεων και λιγότερο για το περιεχόμενο των αιτημάτων.

Πάντως ο Βαγγέλης Μπούτας, επικεφαλής της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, βγαίνοντας από τη συνάντηση κατήγγειλε ότι «γίνεται ύπουλη προσπάθεια από παλιά θεσμικά συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, να θολώσουν τα αιτήματα των αγροτών με μπλόκα- "μαϊμού"».

Στο υπουργείο βρέθηκαν τρεις διαφορετικές επιτροπές:

Η «Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος», τους οποίους φωτογράφιζε το «καρφί» του Μπούτα.

Πρόκειται για με επιτροπή μερικών δεκάδων αγροτών, η οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπαθούν εδώ και μια πενταετία περίπου να συγκροτήσουν έναν πυρήνα εντός του συνδικαλιστικού κινήματος για να «πάρουν κεφάλι». Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν πολλούς συμμάχους μέσα στο κίνημα, το γεγονός όμως ότι αναδεικνύονται σε συνομιλητές της κυβέρνησης κάνει πολλούς αγρότες να υποψιάζονται ότι χρησιμοποιούνται ως «Δούρειος Ίππος».

Η δεύτερη επιτροπή που ανέβηκε στο υπουργείο ήταν οι εκπρόσωποι των «Ανεξάρτητων Μπλόκων της Πελοποννήσου». Μαχητικοί και συνεπείς στον αγώνα για τα δικαιώματα των αγροτών, που δεν επιθυμούν όμως να ταχθούν υπό τις «διαταγές» του Βαγγέλη Μπούτα.

Κι ερχόμαστε στην τρίτη επιτροπή: Την «Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων» που συστήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην συνάντηση, στον κόμβο της Νίκαιας, εκπροσώπων από 27 μπλόκα.  Επικεφαλής ο Βαγγέλης Μπούτας. Είναι οι πιο «σκληροί» που από την αρχή των κινητοποιήσεων έβγαλαν τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς, όταν άλλες περιοχές περιορίζονταν σε συγκεντρώσεις με αγροτικά αυτοκίνητα στις πλατείες και τα χωριά.

Τέλος υπάρχουν και οι Κρητικοί, ο οποίοι έχουν καταφέρει προς το παρόν να αντιμετωπίσουν τις δικές τους τοπικές «έριδες»  και να συγκροτήσουν - για πρώτη φορά- κοινό μέτωπο: συμμετέχουν οι αγρότες του Ηρακλείου, των Χανίων και του Λασιθίου, που έχουν λάβει απόφαση για διαρκή αποκλεισμό των ΔΟΥ και συνεδριάζουν διαρκώς εκτιμώντας και τη κατάσταση στην υπόλοιπη χώρα.


Ντ.Κ.