Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τα γλυπτά του Παρθενώνα, με τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο να εξαπολύει λεκτική επίθεση στον δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον εξαιτίας των βολών που έριξε κατά του διάσημου αμερικανού ηθοποιού, Τζορτζ Κλούνεϊ.

«Ήλπιζα ότι ο δήμαρχος του Λονδίνου θα μπορούσε να συζητήσει με ψυχραιμία και με επιχειρήματα αυτό που αποτελεί αίτημα και του συντριπτικού ποσοστού των ιδίων των συμπατριωτών του, σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση του Guardian. Αντιθέτως, διαβάλλει τον κ. Κλούνεϊ αμφισβητώντας τη διανοητική του επάρκεια. Επιπλέον, διαστρεβλώνει τη θέση του συγκρίνοντάς τη με ναζιστικά σχέδια. Αισθάνομαι την ανάγκη να διαμαρτυρηθώ για το γεγονός ότι ο κ. Τζόνσον –με απαράδεκτο τρόπο- αποδίδει στον κ. Κλούνεϊ τις προθέσεις του Γκέρινγκ. Όπως, βεβαίως, θα διαμαρτυρόμουν, αν κάποιος –με εξίσου απαράδεκτο τρόπο- υποστήριζε ότι ο κ. Τζόνσον χρησιμοποιεί κάποιες από τις τεχνικές του Γκέμπελς» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκκεντρικός δήμαρχος του Λονδίνου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του ηθοποιού υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων είχε αναφέρει ότι «κάποιος πρέπει επειγόντως να αποκαταστήσει τα μάρμαρα του Τζορτζ Κλούνεϊ. Συνδέει μία ταινία για τα έργα τέχνης που λεηλατήθηκαν από τους Ναζί, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι ο Χέρμαν Γκέρινγκ είχε σχέδια να λεηλατήσει το Βρετανικό Μουσείο».

Παράλληλα είπε ότι «και που θα έστελναν οι Ναζί τα Ελγίνεια; Στην Αθήνα. Αυτός ο Κλούνεϊ δεν υποστηρίζει τίποτα άλλο από την ατζέντα του Χίτλερ για τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Λονδίνου. Θα έπρεπε να τυλίξει το σενάριο του Χόλιγουντ και να παραμείνει κολλημένος στην ιστορία».