Δύο και πλέον χρόνια μετά την αποχώρηση-παραίτησή του από την πρωθυπουργία τον Νοέμβριο του 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κάνει σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις και ελάχιστες παρεμβάσεις σε ελληνικό έδαφος, αποκλειστικά μάλιστα σε κομματικές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ. (επέτειοι για την 3η Σεπτέμβρη, Συνέδριο ΠΑΣΟΚ). 

Όλες του οι παρεμβάσεις έχουν γίνει στο εξωτερικό είτε σε πανεπιστήμια, είτε σε διεθνή φόρα είτε μέσω συνεντεύξεων σε παγκοσμίας εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες. 

Φαίνεται όμως πως ήρθε η ώρα να σπάσει την σιωπή του και να απευθυνθεί σε κοινό σε ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αίγλη του Ζαππείου την ερχόμενη Πέμπτη. 

Ο πρώην πρωθυπουργός αποδέχτηκε πρόσκληση του Συλλόγου Αποφοίτων Χάρβαρντ Ελλάδος (Harvard Club of Greece) με θέμα: "Μετά το Μνημόνιο τί;".  

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Παπανδρέου πέρασε από το Κέντρο Διεθνών Σπουδών του Χάρβαρντ κατά το διάστημα ' 92-' 93. 

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του θα αναφερθεί στις ευρωπαϊκές εξελίξεις αλλά και στην σημασία που έχουν οι ευρωεκλογές για την σοσιαλδημοκρατία. 

Όπως είχε γράψει εγκαίρως το Newpost.gr ο πρώην πρωθυπουργός έψαχνε τρόπους για να παρέμβει δημοσίως, χωρίς όμως να αναμειχθεί στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ κι ένας από αυτούς είναι η προσεχής εκδήλωση. 

Α.Π