Οι υπουργοί έλειπαν, οι ερωτήσεις δεν απαντήθηκαν...

Την έντονη αντίδραση του προεδρεύοντος του Σώματος Γιάννη Δραγασάκη προκάλεσε η απουσία όλων των αρμόδιων υπουργών, οι οποίοι είχαν κληθεί να απαντήσουν σε οκτώ επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών.

Οι επίκαιρες ερωτήσεις απευθύνονταν στους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Παιδείας και Υποδομών, οι οποίοι δήλωσαν είτε κώλυμα, είτε αναρμοδιότητα.

«Δυστυχώς η Βουλή συνεδριάζει σήμερα χωρίς κυβέρνηση. Αναρωτιέμαι αν ήταν αναπόφευκτο αυτό να γίνει ή αν θα μπορούσε να γίνει κάποια αναδιάταξη. Να θέσω το ερώτημα. Πού είναι η κυβέρνηση; Τι κάνει; Και γιατί έχουμε αυτή την εικόνα σήμερα;», σχολίασε ο κ. Δραγασάκης.

«Ελπίζω αύριο το πρόγραμμα της Βουλής να είναι πιο αξιοπρεπές και αντίστοιχο με το κύρος της» είπε, κλείνοντας τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Το φαινόμενο αυτό έχει παρουσιαστεί πολλές φορές και το προηγούμενο διάστημα και είχε προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια τόσο των βουλευτών όσο και του προεδρείου της Βουλής, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε δώσει εντολή στους υπουργούς του να μην απαξιώνουν τη Βουλή και να απαντούν στους βουλευτές κι αν δεν μπορούν οι ίδιοι να τους αντικαθιστούν οι υφυπουργοί τους.

«Είναι η τελευταία φορά που το ανέχομαι αυτό» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός την προηγούμενη φορά που επαναλήφθηκε κάτι τέτοιο, όταν απαντήθηκε μόνο μία από τις εννιά ερωτήσεις που είχαν καταθέσει βουλευτές (παρών ήταν μόνο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου).