Από τους πρώτους βουλευτές που είχε κάνει για τις υπερκοστολογημένες αποναρκωθετήσεις,ήταν ο βουλευτής ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος, ορμώμενος, από την προσωπική του εμπειρία.

«Επειδή κάλυψα ως ρεπόρτερ όλους τους πολέμους στην Γιουγκολαβία γνωρίζω καλά ποιός ήταν ο ρόλος του ΟΗΕ.Δυστυχώς η παρουσία του ΟΗΕ στην Βοσνία συνδέθηκε και με οικονομικά σκάνδαλα. Από την διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας μέχρι την διακίνηση ναρκωτικών μέσα στο πολιορκημένο Σαράγιεβο», έγραφε, από το 2011, ο βουλευτής.

«Μετά το τέλος του πολέμου άρχισαν και οι επιχειρήσεις απο-ναρκοθετήσεων οι οποίες, ασφαλώς, και ήταν αναγκαίες. Αυτές τις απο-ναρκοθετήσεις ,όμως, δεν τις έκανε αποκλειστικά ο ΟΗΕ αλλά σε συνεργασία με τις περίφημες Μ.Κ.Ο σαν αυτές που τότε χρηματοδοτούσε  ο τότε έλληνας υπουργός εξωτερικών και σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου», διευκρίνιζε.

Ως βουλευτής, ο Αργύρης Ντινόπουλος κατέθεσε ερώτηση για τα ποσά που το υπουργείο Εξωτερικών είχε δώσει στις οργανώσεις αυτές. 

Όπως αποκάλυπτε ο βουλευτής από τα στοιχεία που κατάφερε να συγκεντρώσει «από το 2003  φεύγει και το μεγάλο πακέτο προς το περίφημο Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση είναι 2.784.597 ευρώ και η δεύτερη δόση 1.660.620 ευρώ. Έτσι το Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης θα πάρει στην πενταετία σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ»

 

Ντ.Κ.