Έκπληκτος με τις εξελίξεις σχετικά με τη ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» δήλωσε ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντος.
 
Μιλώντας στο «Έθνος», είπε ότι «δεν του ζητήθηκε από τις αρχές να καταθέσει για την υπόθεση» και επανέλαβε ότι «στη διάρκεια της θητείας του στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας, ακολούθησε πιστά τη διαδικασία που προβλέπουν από ένα θεσμικό πλαίσιο, που ήταν προβληματικό και ελλιπές».
 
Ο κ. Ρόντος μάλιστα είπε πως «επανειλημμένα είχε θέσει το θέμα αλλαγής του θεσμικού πλαισίου και υιοθέτησης της εμπειρίας άλλων χωρών για την ύπαρξη αποτελεσματικού ανεξάρτητου μηχανισμού ελέγχου της υλοποίησης του έργου των ΜΚΟ χωρίς όμως να βρει ανταπόκριση».
 
Βέβαια στην ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου αναφέρεται το αντίθετο ότι δηλαδή επί θητείας του στο υπουργείο Εξωτερικών τέθηκε τέλος στο καθεστώς αξιολόγησης των ΜΚΟ χωρίς καθορισμένα κριτήρια, οριοθετήθηκε για πρώτη φορά η έννοια της ΜΚΟ, θεσπίστηκε η τήρηση Μητρώου,και τέθηκαν προϋποθέσεις χρηματοδότησής τους. 
 
Τ.Α.