Ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος μετά τη σύντομη περιπλάνηση  τους στους 58 , επέστρεψαν στα κοινά της ΔΗΜΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης προανήγγειλε ουσιαστικά πως και οι δύο θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς. 

Μπορεί να έχουν ξεκινήσει γκρίνιες στην Αγίου Κωνσταντίνου καθώς αρκετά στελέχη θεωρούν πως δεν μπορούν μετά τα όσα είπαν και για το Φώτη Κουβέλη και για τη ΔΗΜΑΡ να είναι υποψήφιοι όμως φαίνεται πως η απόφαση του Φώτη Κουβέλη είναι οριστική. 

Παράλληλα η ανεξαρτητοποίηση της Μαριλένας Κοππά από το ΠΑΣΟΚ θα επισημοποιήσει τη σχέση της με τη ΔΗΜΑΡ. Η κα Κοππά νυν ευρωβουλευτής έχει όλα τα χαρακτηριστικά που αναζητά ο Φώτης Κουβέλης στην προσπάθεια του και για την εκλογή τουλάχιστον ενός ευρωβουλευτή ,αλλά και στην προσπάθεια για τη συγκρότηση του τρίτου πόλου. 

Η κα Κοππά θεωρείται πετυχημένη ευρωβουλευτής και με πολύ καλές σχέσεις με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές , πολλοί υποστηρίζουν πως εκείνη είναι ο δίαυλος επικοινωνίας του κου Κουβέλη με τον κύριο Σβόμποντα αλλά και με τον κο Σουλτς.Στη ΔΗΜΑΡ θεωρούν πως η κα Κοππά μπορεί να προσελκύσει και έναν ικανό αριθμό ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ καθώς διατηρεί ισχυρούς δεσμούς κυρίως με το παπανδρεικό μπλοκ. 

Ο κος Μπεγλίτης άνθρωπος ήπιων τόνων συμμετέχει πλέον σε αρκετές συσκέψεις της ΔΗΜΑΡ και είναι από τα φαβορί για να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές ,ενώ και ο Στέφανος Μανίκας , εκ των λοχαγών του εκσυγχρονιστικού μπλοκ του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στα πολιτικά πράγματα ,εμφανίζεται στις συγκεντρώσεις της ΔΗΜΑΡ και έχει ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας με τη ΔΗΜΑΡ.

Ο.Α.