Σε μία καταγγελία που πολλοί τη θεώρησαν σοκαριστική προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά τα λεγόμενά του, και αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες εβδομάδες με την μεταφορά του χημικού οπλοστασίου της Συρίας από τις θαλάσσιες οδούς της Μεσογείου προκειμένου να καταστραφούν σε Ιταλία, Γερμανία κ.α. είπε ότι «όπως μου μετέφεραν άνθρωποι του OPCW (Διεθνής οργανισμός για την αντιμετώπιση των χημικών όπλων) η ιταλική μαφία ρίχνει ραδιενεργά και χημικά απόβλητα στη Μεσόγειο».

Φυσικά το σούσουρο που προκλήθηκε ήταν μεγάλο, και το θέμα άρχισε να κυκλοφορεί. Μόνο που ο ΥΠΕΞ πιάστηκε για ακόμη μία φορά... επιεικώς ανενημέρωτος. Οι καταγγελίες και οι εισαγγελικές έρευνες για την ταφή χημικών από την ιταλική μαφία σε διάφορα μέρη της Μεσογείου δεν είναι τωρινές.

Απεναντίας, κρατούν ήδη από το 2009 όταν και σχετικές καταγγελίες είχε κάνει ένα πρώην μέλος της Ντραγκέντα ο Φραντσέσκο Φόντι, δίνοντας μάλιστα ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο που εξαφάνιζε τα χημικά η ιταλική μαφία κάνοντας χρυσές δουλειές. Και όχι μόνο αυτό. Το θέμα πήρε ευρύτατη δημοσιότητα την εποχή εκείνη, και έφτασε μέχρι και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από το κόμμα των Πρασίνων.

Τώρα, δύο ενδεχόμενα ισχύουν: Ή ο κύριος υπουργός των Εξωτερικών δεν παρακολουθούσε ειδήσεις εκείνα τα χρόνια (πράγμα απίθανο, αφού ήταν εκ των προβεβλημένων του ΠΑΣΟΚ), ή προσπαθεί να παίξει... πολιτικά παιχνίδια για τους δικούς του λόγους.

Γιατί πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι επαναφέρει το ζήτημα των «εξαφανισμένων» αποβλήτων της μαφίας την ώρα που η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας έχει γίνει μπαλάκι του πινγκ – πογκ ανάμεσα στους – κατά τα άλλα αγαπημένους- εταίρους μας;