Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η κίνηση των Αμερικανών πιλότων, που μπορεί να βρέθηκαν στη Σούδα για να συνεκπαιδευτούν με τους 'Έλληνες πιλότους, αλλά την ώρα της ξεκούρασης τους αποφάσισαν αντί για διασκέδαση να προσφέρουν κοινωνικό έργο (!). Μπορεί οι άνθρωποι αυτοί να αντιμετωπίζονται ως αφρόκρεμα της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας και τους ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες να περάσουν, ωστόσο οι συγκεκριμένοι πιλότοι δεν δίστασαν να πιάσουν τη τσουγκράνα , τη σκούπα και τον κουβά προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ίδρυμα του Αγίου Νεκταρίου που φιλοξενεί δεκαοκτώ ορφανές κοπέλες.

Και όπως ήταν αναμενόμενο η κίνηση αυτή των Αμερικανών «Top Gun» προκάλεσε μία ευχάριστη έκπληξη στην τοπική κοινωνία.

Βέβαια ακολούθησαν τους Έλληνες συναδέλφους τους στη συγκεκριμένη δράση . Έτσι από την εικόνα της αερομαχίας , των επικίνδυνων αποστολών και της μυρωδιάς της κηροζίνης περάσαμε στις δουλειές σπιτιού καθώς το οίκημα όπου στεγάζεται το ίδρυμα του Αγίου Νεκταρίου είχε ανάγκη από χέρια προκειμένου να γίνουν κάποιες αναγκαίες και βασικές εργασίες.

Οι Έλληνες και Αμερικανοί πιλότοι που στον αέρα ήταν σκληροί αντίπαλοι , βρέθηκαν να ιδρώνουν και να συνεργάζονται στις χωματουργικές εργασίες για να προσφέρουν από κοινού κοινωνικό έργο.

Και εκεί γνωρίστηκαν καλύτερα.

Γ.Κοκ.

 

TAGS