Μέχρι προ ολίγου άφηνε να εννοηθεί ότι η συμφωνία του με τον Αντώνη Σαμαρά, πριν αποχωρήσει από τη θέση του Γραμματέα της ΝΔ προέβλεπε ότι όχι μόνον θα περιληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο αλλά το όνομά του θα φιγουράριζε στην αρχή της λίστας. 

Όταν ανακοινώθηκε ο «σταυρός», ο ίδιος σημείωνε σε συνομιλητές του πώς δεν μπορεί να κάνει πίσω καθώς ήδη έχει κοινοποιηθεί η βούλησή του να πάει στις Βρυξέλλες. «Θα είναι πολιτικά αυτοκτονικό να αποχωρήσω καθώς θα φανεί ότι ήθελα το Ευρωκοινοβούλιο μόνον όταν είχα σίγουρη την εκλογή», σημείωνε σε συνομιλητές του. 

Μετά ανέκυψε το ζήτημα του «ασυμβιβάστου», το οποίο ούτως ή άλλως υπάρχει αλλά ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να το άρει σε νομικό επίπεδο και να το επιβάλλει με πολιτικούς όρους στο κόμμα της Ν.Δ. Άρα, επί της ουσίας, ο Πρωθυπουργός δεν μεταβάλλει το πλαίσιο εντός του οποίου θα έπρεπε να κινηθούν, ούτως ή άλλως, όσοι βουλευτές επιθυμούσαν να είναι και υποψήφιοι για την Ευρωβουλή. 

Συνεπώς, οι αποδιδόμενες στον κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, γιατί περί του βουλευτή Ηρακλείου ο λόγος, δεύτερες σκέψεις σχετικά με τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο δεν πρέπει να αφορούν τους όρους εκλογής του... ΄Η όχι;  

T.T