Πρεμιέρα στο επίσημο πρόγραμμα του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα κάνει η ταινία «Στο Νήμα» που ακολουθεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους. 

H ταινία, που φέρει την υπογραφή των Αλέξανδρου Παπανικολάου και Εμιλυς Γιαννούκου, θα προβληθεί στις 16 Μαρτίου (αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη στις 8 μ.μ.) καθώς και στις 18 Μαρτίου στις 10.30 μ.μ.  Ο τίτλος της στα αγγλικά είναι «Hope on the Line». 

Το φιλμ παρακολουθεί τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ από την εκστρατεία για τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 μέχρι τα γεγονότα του Ιουνίου του 2013 με το κλείσιμο της ΕΡΤ.  

Οι παραγωγοί του φιλμ αναφέρουν στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ:  

«Η ταινία ΣΤΟ ΝΗΜΑ ακολουθεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους.
Από την εκστρατεία των εκλογών του Ιούνη του 2012 μέχρι το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013, ρίχνει φως στην προσωπικότητα του Τσίπρα, τις πολιτικές απόψεις και τις φιλοδοξίες του, από τον Αλέξη Τσίπρα, τον άνθρωπο στην πρώτη γραμμή, μέχρι το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος όπου χτίζονται στρατηγικές και οι πολιτικές γραμμές εξελίσσονται. Στο πλαίσιο της παρούσας πολιτικής αναταραχής, οι έλληνες πολίτες προσπαθούν να λάβουν απαντήσεις στα θεμελιώδη και δραματικά ζητήματα τους. Η κατάσταση της χώρας είναι κρίσιμη και η θέση της στην Ευρώπη κρατάει από μια κλωστή».