Πολλοί παρακολουθούν τις κινήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη τις τελευταίες ημέρες με την ανακοίνωση της δημιουργίας κόμματος. 

Είναι γνωστό πως ο κος Θεοδωράκης διατηρούσε επί πολλά χρόνια προνομιακές σχέσεις και με τον Κώστα Σημίτη αλλά και με τον Γιώργο Παπανδρέου. 

Το όνομα του γνωστού δημοσιογράφου, είχε ακουστεί πολλές φορές για τη θέση είτε του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ , είτε για θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. 

Οι πιο ψύχραιμοι λένε «περιμένετε ρε παιδιά να δούμε τι έχει να μας πει και το σχολιάσουμε, πρέπει πάντως να απαντήσει και γιατί είπε όχι στον Μπίστη για την Ελιά.Όλο αυτό δείχνει πως ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν μέσα στις συζητήσεις για το χώρο. Δεν είναι τυχαίο ότι ανακοίνωσε κόμμα, μία μέρα μετά την διάλυση 58 και Ελιάς.». 

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που βλέπουν, ότι ο κος Θεοδωράκης μπορεί να «ψαρέψει» ψηφοφόρους κυρίως από το χώρο που τώρα είναι ορφανός , δηλαδή την κεντροαριστερά και τον «λούζουν» .... «Τζήμερος με σακίδιο» , «γιατί ποτάμι και όχι Αλάτσι» και άλλα τέτοια. Μέχρι και στιχάκια έφτιαξαν «μας πήρε το ποτάμι, μας πήρε ο ποταμός».

Γενικά πάντως στο ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν και προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τι και ποιός μπορεί να είναι από πίσω.  

Ο.Α.