Η Τατσοπουλιάδα εδώ και αρκετό καιρό είναι ένα σήριαλ με πολλά επεισόδια. Ο συγγραφέας – βουλευτής όσο ήταν συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ φρόντιζε να τραβάει συχνά – πυκνά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του με δηλώσεις που ερχόταν πολλές φορές σε αντίθεση με την κεντρική γραμμή του κόμματος. 

Από τον «μαθουσαλίξ», (όπως είχε αποκαλέσει τον Μανώλη Γλέζο), έως και τα όσα είπε για τη 17 Νοέμβρη, που τελικά προκάλεσαν και την αποχώρησή του από το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τατσόπουλος στα λόγια και τις εμπρηστικές δηλώσεις είναι πρώτος. 

Άλλωστε στις κάμερες γράφει, οι ατάκες του είναι έξυπνες και προκαλούν συνήθως συζητήσεις επί συζητήσεων με αποτέλεσμα να γίνει περιζήτητος καλεσμένος σε πολιτικές εκπομπές και πρώτη μούρη στα παράθυρα. 

Και όχι μόνο! Ο κατά τα άλλα συμπαθής βουλευτής που γοητεύτηκε από τους «58», κατακεραυνώνει το «λαϊκισμό» και εσχάτως παρασύρθηκε από το «Ποτάμι» του κύριου Θεοδωράκη, φαίνεται πως έχει ερωτευτεί το γυαλί. Το ποιο πρόσφατο χτύπημα του ήταν στη χθεσινή εκπομπή «Μπορώ» της Άννας Δρούζα, όπου αποκάλυψε στους ψηφοφόρους του πως είναι... υιοθετημένος

Ωστόσο, ο συμπαθής κατά τα άλλα συγγραφέας που προωθεί όσο μπορεί το στιλ της «αντισυμβατικής», αλλά «υπεύθυνης» φυσιογνωμίας δείχνει να ξεχνά πως είναι βουλευτής. Κατ' επέκταση πρέπει να παράγει πολιτική, και εάν κρίνουμε από τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του μάλλον... δεν κάνει πολλά πράγματα. 

Γιατί από τηλεόραση χορτάσαμε. Από πρωτοβουλίες στο κοινοβούλιο τι γίνεται όμως; Τελικά ο κύριος Τατσόπουλος τι είναι; Βουλευτής ή μαϊντανός;