Ισορροπεί ανάμεσα στις δύο όχθες το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, καταφέρνοντας, ταυτόχρονα, να ρέει αρμονικά στο κέντρο της κοίτης του, όπως φαίνεται από το κείμενο των θέσεων που δόθηκε στη δημοσιότητα. 

Οι ιδέες που έχει «δανειστεί», από την αριστερά, τη δεξιά και από το κεντρώο πολιτικό χώρο, είναι περίπου ισάριθμες:  

8-8-7 και μια αντίφαση! 

Οι 8 αριστερές θέσεις είναι η απλή αναλογική, ο διαχωρισμός Εκκλησίας Κράτους, το άρτια καταρτισμένο και ικανά αμειβόμενο προσωπικό στο δημόσιο,η αλλαγή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, η ανάδειξη υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές μέσω των τοπικών κοινωνιών, η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, η προστασία των ανέργων. 

Οι 8 δεξιές θέσεις αφορούν στο ότι «δεν υπάρχει μνημόνιο αλλά δανειακή σύμβαση», αλλά και σε ιδέες όπως: μικρό κράτος, μικρή βουλή, μικρή κυβέρνηση, περικοπή στις θερινές άδειες δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων, αποφυγή της απομόνωσης από την Ε.Ε και τους εξωτερικούς συμμάχους γενικότερα, δωρεάν εργασία των επιστημόνων στα πανεπιστήμια, ώθηση του ιδιωτικού τομέα για να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας. 

Οι 7 κεντρώες θέσεις αφορούν σε κουπόνια για τους παιδικούς σταθμούς, στο βασικό πακέτο δωρεάν υγείας, στη «βοήθεια στο σπίτι» για τους ηλικιωμένους, στην επιμήκυνση του χρέους, στη διατήρηση της δημόσιας διοίκησης και του αριθμού των υπαλλήλων της, κατάργηση πρόωρων εκλογών, αιτιολογημένος ευρωσκεπτικισμός σε όλες τις χώρες της ΟΝΕ. 

Και η αντίφαση, την οποία παραθέτουμε δια αντιγραφής από τις δύο «επίμαχες» ερωτοαπαντήσεις που εντοπίσαμε στο κείμενο:

«Τι κράτος θέλετε; Μικρό αλλά όχι αδύναμο» και «Δεν θα πρέπει να κόψουμε από το Δημόσιο; Το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει μεγαλύτερο αριθμό υπαλλήλων δεν έχει μεγαλύτερο αριθμό από άλλα δυτικά κράτη. Το πρόβλημα είναι στην ανορθολογική κατανομή τους (σε γραφεία κι όχι «στον δρόμο»), στην έλλειψη κινήτρων, στην απουσία μηχανογράφησης που εμποδίζει το έργο τους και την παροχή καλών υπηρεσιών στους πολίτες»

Ντ.Κ.