Τον περασμένο Μάιο ο ευρωβουλευτής, τότε του ΠΑΣΟΚ, με μία επιστολή του προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο είχε γνωστοποιήσει πως αποχωρεί από το κόμμα.

Είχε διαφωνήσει έντονα με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Όμως την έδρα στην ευρωβουλή,με τα προνόμια ο κος Αρσένης την κράτησε και την κρατάει έως σήμερα. Τότε είχε πει πως δεν παραδίδει την έδρα, γιατί αυτό θα συνιστούσε προδοσία στα κινήματα. Βεβαίως τότε δεν είχε εκλεγεί από τα κινήματα , αλλά είχε τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση από  το Γιώργο Παπανδρέου. 

Η φιλοδοξία του κυρίου Αρσένη είναι να είναι στην ευρωβουλή και μετά τις 25 Μαΐου. Τώρα ο κος Αρσένης είναι εκτός ΠΑΣΟΚ αλλά στην ευρωομάδα των σοσιαλιστών. Αυτό φαίνεται πως δεν τον εμποδίζει σε τίποτα. 

Ο κος Αρσένης λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ,οι συζητήσεις βρίσκονται σε τελικό στάδιο και απομένει μόνο η επισημοποίηση της σχέσης.  Είναι ακόμη μία μεταγραφή του ΣΥΡΙΖΑ από το Παπανδρεΐκό ΠΑΣΟΚ. Όμως ο κος Αρσένης προφανώς θα ενταχθεί ,αν εκλεγεί , στην ομάδα των αριστερών στο ευρωκοινοβούλιο. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα βεβαίως γιατί τώρα χρειάζεται σταυρό. 

Θα πει κανείς «μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος» που λέει και ο λαός. Δηλαδή τι σημασία έχει σε ποιο έδρανο θα κάθεται ,κάποιος από την στιγμή που θα είναι ευρωβουλευτής.

Γιατί άλλα λένε οι σοσιαλιστές, άλλα οι αριστεροί.

Σημειώνεται ότι το θέμα το αναφέρει στη στήλη του στα Νέα ο κ. Παπαχρήστος ο οποίος πάντα έχει έγκυρη ενημέρωση.

Ο.Α