Την πίεση προς το Νικήτα Κακλαμάνη επιχειρεί να αυξήσει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος καθώς και οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Γ. Καμίνη να προηγείται και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να πλησιάζει τον, δεύτερο, Άρη Σπηλιωτόπουλο. Κοινό μυστικό, άλλωστε, αποτελεί και το ενδεχόμενο μία μικρή έστω αύξηση της δυναμικής Σακελλαρίδη να «φτάσει» ώστε να περάσει εκείνος στο δεύτερο γύρο μαζί με τον Καμίνη, αφήνοντας έξω τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. 

Χθες, από το Βήμα, ο Σπηλιωτόπουλος «χόντρυνε» τη συζήτηση καθώς ευθέως είπε ότι η σημερινή εικόνα οφείλεται στη διασπαστική κίνηση Κακλαμάνη. «Εάν ήμασταν ενωμένοι, προφανώς ο κ. Καμίνης θα ήταν παρελθόν αυτή τη στιγμή και δημοσκοπικά... η διάσπαση αυτή στοιχίζει στην παράταξη» ανέφερε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, προσθέτοντας: «Σέβομαι την ιστορία του κ. Κακλαμάνη, τον βρήκα όταν μπήκα στην πολιτική, άρα έχει και την απαιτούμενη εμπειρία και προφανώς μέσα από τη διαδρομή του έχει δεθεί με την παράταξη, για να ξέρει τι θα κάνει όποια στιγμή ο ίδιος επιθυμεί και πώς θα το κάνει, για να είναι χρήσιμος και στον εαυτό του και στην παράταξη που τον ανέδειξε». 

Ο Άρης, λοιπόν, φώναξε: «Νικήτα, παραιτήσου». Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι το ίδιο δεν φωνάζουν πολλοί ακόμη γαλάζιοι και, κυρίως, ότι ο Κακλαμάνης φαίνεται να μην το ακούει. Ακόμη κι αν είναι μόλις πέμπτος στις δημοσκοπήσεις. 

Τ.Τ.