Η είδηση πέρασε στα ψιλά, αν και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε αίσθηση. 

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, «μεγαλομέτοχος» του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής», αποφάσισε να απεμπλακεί πλήρως από το Ινστιτούτο και παραχώρησε το σύνολο των μετοχών που είχε στην κατοχή του στο κόμμα. 

Ο πρώην Πρωθυπουργός διατηρούσε το 70% των μετοχών του Ινστιτούτου, με τους Γιάννης Βαρβιτσιώτη, Σταύρο Δήμα και Δημήτρη Σιούφα να μοιράζονται ισομερώς το υπόλοιπο 30%. 

Η επιλογή Καραμανλή, ο οποίος και ζήτησε την αλλαγή, ερμηνεύτηκε ποικιλοτρόπως και αντιμετωπίστηκε ως κίνηση αποστασιοποίησής του από την ηγετική ομάδα Σαμαρά, σε μία περίοδο μάλιστα που – παρά την ισχυρή στήριξη που παρέχει στον πρώην Πρωθυπουργό – ο κ. Καραμανλής δεν κρύβει τον προβληματισμό του για πτυχές της ακολουθούμενης πολιτικής. 

Ωστόσο, συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού σπεύδουν να... κάψουν τα όποια σενάρια. Και εξηγούν ότι αφενός η εν λευκώ διαχείριση των ζητημάτων του Ινστιτούτου από το επιτελείο Σαμαρά, αφετέρου δε το παράδοξο να διατηρεί ένας πρώην Πρόεδρος τα «κλειδιά» ενός κομματικού think tank βρίσκονται πίσω από την απόφαση του Κ. Καραμανλή. Για την ιστορία, το 70% των μετόχων πέρασε στο Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο και στον εκάστοτε, μετά από αυτόν, Γραμματέα της Ν.Δ.  

Τ.Τ