Σε δηλωσή του συνομιλώντας με κατοίκους του Αγίου Νικολάου Κρήτης o πρόεδρος του «Ποτάμι», Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε οτι θα συνεργαζόταν και με τον «διάβολο» για το καλό της χώρας». 

Και έτσι προστέθηκε στη μακρά λίστα των πολιτικών που έχουν πει την ίδια φράση πάντα για το καλό της χώρας, μετατρέποντας τις συνεργασίες του «διαβόλου» σε... κλισέ.

Υπενθυμίζουμε ότι, συνεργασία με το διάβολο θα «έκανε» επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε συνέντευξή του πριν ένα χρόνο στη ΝΕΤ είχε δηλώσει «Ακόμα και με το διάβολο θα πάμε αρκεί να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Στην ίδια δήλωση είχε προβεί και η πρώην υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου στο 2011 καλεσμένη σε εκπομπή της ΕΡΤ. Το ίδιο και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη όταν ρωτήθηκε αν θα συνεργαζόταν με άλλα κόμματα, καθώς και ο φυλακισμένος πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Την εν λόγω φράση χρησιμοποίησε σε παλιότερες δηλώσεις του και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης αλλά και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Καπερνάρος.

Ιστορικά πάντως, η φράση αποδίδεται με πάσα επιφύλαξη στον Λένιν. 

ΑΝ. ΓΑΛ.