Κατάργηση των... συνόρων στην τηλεφωνική επικοινωνία των Ευρωπαίων, υπόσχεται ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ως... προεδρεύων σε θέματα ανάπτυξης και επικοινωνίας.

«Στόχος της ελληνικής προεδρίας, η εξάλειψη των τελών περιαγωγής», δήλωσε από το Ζάππειο, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον αρμόδιο Επίτροπο για την Πολιτική Καταναλωτών Νέβεν Μίμιτσα.

Προσπαθεί να καρπωθεί προγενέστερες ευρωπαϊκές αποφάσεις που δεν «γεννήθηκαν» επί ελληνικής προεδρίας και οι εταίροι δεν του φέρνουν αντίρρηση... οι εκλογές που έρχονται στην Ελλάδα είναι, άλλωστε, δύσκολες.

Όπως, όμως, φαίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το Σεπτέμβρη του 2013 έχει ήδη ληφθεί η απόφαση και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

«Από τον Ιούλιο 2014 δεν θα χρεώνεστε επιπλέον για τις εισερχόμενες κλήσεις στο κινητό σας όταν ταξιδεύετε σε άλλη χώρα της ΕΕ. Οι εταιρείες θα πρέπει να προσφέρουν πακέτα τηλεφωνίας "περιαγωγή σαν στο σπίτι σας" που θα ισχύουν σε όλη την Ένωση ή να σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε διαφορετικό πάροχο για τις κλήσεις περιαγωγής χωρίς να χρεώνεται η αρχική σας κάρτα SIM»,αναφέρει το σχετικό κείμενο.

 

Ντ.Κ.