Την κα Γκερέκου είχαν πλησιάσει από την αρχή του έτους στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Προσπαθούσαν να την πείσουν να κατέβει περιφερειάρχης στα Ιόνια. Εκείνη αρνήθηκε αρκετές φορές και μάλιστα είχε σκορπίσει απογοήτευση στη Χαριλάου Τρικούπη καθώς στο ΠΑΣΟΚ πίστευαν πως η κα Γκερέκου έχει τις περισσότερες πιθανότητες όχι απλώς να μπει στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών αλλά να κερδίσει την περιφέρεια Ιονίων Νήσων. 

Στο μεσοδιάστημα και αφού είχε αρνηθεί αρκετές φορές το όνομα της «έπαιζε» για μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς. Η κα Γκερέκου φαίνεται πως ξαναμέτρησε τα δεδομένα. Έτσι, φαίνεται πως η Άντζελα Γκερέκου το πήρε απόφαση τελικά και θα είναι υποψήφια περιφερειάρχης Κέρκυρας

Όμως, η πρώην υφυπουργός τουρισμού αποφάσισε η υποψηφιότητα της να είναι ανεξάρτητη μακριά από κομματικές σημαίες και τούτο το ξεκαθάρισε και στους επιτελείς του ΠΑΣΟΚ

Για το λόγο αυτό φαίνεται πως έχει προχωρήσει σε συμφωνίες σε τοπικό επίπεδο με στελέχη από όλο το πολιτικό φάσμα προκειμένου να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο της. 

Αν φτάσει αυτή η κίνηση στο τελικό στάδιο και ανακοινώσει την υποψηφιότητα της πολλοί είναι εκείνοι που στοιχηματίζουν πως η κα Γκερέκου θα είναι άνετα η επόμενη περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.  

O.A